2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Éjszakai metró indul - állandó őrizettel

Szinte minden éjszakai metrószerelvényen rendőrökből és biztonsági őrökből álló csapat fog járőrözni Bécsben attól a perctől kezdve, amikor szeptemberben beindul az éjszakai üzemmód.
2010. június 15. kedd 22:23 - HírExtra
"Egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni az emberek szubjektív biztonságérzetét" - hangsúlyozta Michael Häupl bécsi polgármester keddi sajtótájékoztatóján. Éjszaka kizárólag az új, V-típusú metrókocsikból álló szerelvényeket fogják forgalomba állítani, ezek nem elkülönített vagonokból állnak, végig lehet rajtuk menni és ipari kamerával felszereltek.

A 22 új éjszakai biztonsági őr, akik az éjszakai buszjáratokon már szolgálatot teljesítő, 25 fős egységet egészítik ki, csak a "házirend" betartását fogják biztosítani, a rendőrségi hatáskörbe tartozó feladatokat járőrtársaik látják majd el. A közlekedési cégek biztonsági szolgálatai és a rendőrség közötti együttműködést nemzetközi példák már igazolták - mondta Gerhard Pürstl bécsi rendőrkapitány.

A metróban tavaly szeptember óta bevezetett, fokozott napközbeni rendőri ellenőrzés jól bevált - helyeselt Karl Mahrer tartományi rendőrparancsnok. Ez idő alatt 25 695 esetben igazoltattak, 1111 embert állítottak elő, köztük 803 bűnelkövetőt. A hatóságok azt remélik, hogy a már szolgálatba állított 80-120 rendőrrel el tudják látni az éjszakai műszakkal kibővülő feladatokat is. Nem rögzítik előre a járőrözők létszámát, esetről esetre döntenek - tette hozzá.

Februárban népszavazással határoztak arról, hogy az osztrák fővárosban hétvégén és ünnepnapokon is közlekedjenek éjszakai metrójáratok, ennek költsége a gazdasági kérdésekkel megbízott városi tanácsos, Renate Brauner szerint 5,1 millió euróra (körülbelül 1,4 milliárd forintra) rúg. Először a szeptember 4-re virradó éjszaka indul el ilyen szerelvény, ettől kezdve két vonalon járnak majd az éjszakai buszokhoz. Ez utóbbiak útvonala is módosul a hétvégeken, új szakaszok beiktatásával érinteni fognak metróállomásokat is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását