2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Vona lesz a Jobbik frakcióvezetője

Vona Gábort választotta frakcióvezetőjévé másfél napos soproni tanácskozásán a Jobbik képviselőcsoportja - hangzott el az eseményt követő sajtótájékoztatón csütörtökön Sopronban.
2010. április 29. csütörtök 14:45 - HírExtra
Általános helyettese Hegedűs Tamás lesz. További négy frakcióvezető-helyettest is választottak: a brüsszeli mandátumáról lemondó, parlamenti alelnökké is jelölni kívánt Balczó Zoltánt, Gyöngyösi Mártont, a gazdaságpolitikai kabinet tagját, elnöki tanácsadót, Pősze Lajos szakpolitikai igazgatót és Szabó Gábor választmányi elnököt, kampányfőnököt. A frakcióigazgató Staud Gábor, a párt jogi kabinetjének vezetője lesz; ők együtt alkotják a képviselőcsoport elnökségét.

Vona Gábor közlése szerint az európai parlamenti mandátumáról lemondó Balczó Zoltán helyét Kovács Béla, a Jobbik külügyi bizottságának vezetője foglalhatja el.

Formálissá teszik a brüsszeli Jobbik-képviselőkkel meglévő kapcsolatot - hangzott el. Ennek érdekében később négy szakmai koordinátort neveznek meg, hogy "a szükséges lépések minél gyorsabban és olajozottabban történhessenek meg", így is minél nagyobb hangsúlyt helyezve a nemzeti sorskérdéseire, különösen a magyar EU-elnökség idején.

A pártelnök-frakcióvezető közlése szerint a frakció tagjai megerősítették január 16-án a Szent Koronára tett esküjüket, valamint esküokmányt írtak alá, amelyben egyebek között vállalták: ha a Jobbik országos elnöksége kétharmados szavazati aránnyal úgy dönt, hogy alkalmasságát, hitelességét vesztette a képviselő, akkor az visszaadja mandátumát.

"Továbbra is igen, vállalom, hogy ott gárdamellényben fogok megjelenni" - válaszolta Vona Gábor arra a kérdésre, vesznek-e fel valamilyen egyenöltözetet a képviselőcsoport tagjai az új törvényhozás alakuló ülésén, de - mint mondta - "nem készülünk semmiféle köpenyviselésre".
Önkormányzati választási esélyeikről szólva kijelentette, úgy érzi, áprilisban nem merítették még ki a Jobbikban rejlő tartalékokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. április 29. 15:28
Ez remek lesz!

Hallgathatjuk 4 évig a károgását.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását