2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Somló, a friss kisnyugdíjas

Somló Tamás, a legendás LGT együttes tagja elérkezett a nagy vízválasztóvonalhoz: idén májustól nyugdíjas lesz! Persze ez nem jó hír, mivel nyugdíja mindössze 28.500 forintos lesz. Ez bizony kevés.
2010. április 19. hétfő 11:30 - HírExtra
Somló hiába tanult 8 évet az artistaképző főiskolán, mindössze a minimál nyugdíjra jogosult, aminek az összege havi 28.500 forint. Ezt a megalázóan alacsony összeget még az sem tornássza feljebb, hogy 2004-ben a zenész jogi diplomát szerzett. „Mint a zenészek többsége, így én is egyéni vállalkozó vagyok.” Mesélte Somló Tamás a történetet.

„A cégek megszűnésének pillanatában minden addigi kifizetésemet terhelő járulék, így a nyugdíjam is a semmibe veszett. A jogos nyugdíjazásomhoz szükséges igazolást semmilyen szerv nem tudja kiállítani. Hiába töltöttem el közel fél évszázadot a színpadon, hiába vontak le komoly tételeket nyugdíjjárulék gyanánt, ennek számszerű összegét semmilyen fellelhető dokumentum nem őrzi.”

„Arról nem is beszélve, hogy a korom ellenére egyáltalán nem érzem magam nyugdíjasnak. Mellesleg meg pofám sem lenne a mindennapi életben oly sokat számító, mégis jelentéktelen összegű, minimál nyugdíjon tengődők sorába beállni. Ismerem a törvény által nyújtott lehetőségeimet, de ennek igénylési módjával jogi végzettségem ellenére sem vagyok teljesen tisztába.”

Egyetlen elfogadható létezik a zenész számára: marad a LGT, a színpad és a hangszerek. Talán több jövedelme származik ebből, mint a 28.500-as, semmire sem elegendő nyugdíjából.
Somló szerencsés. Hányan vannak azonban olyanok, akiknek nincsen lehetőségük egy élet ledolgozása után a minimál nyugdíjnál többet kézhez kapni. Tragikus.

Forrás: Blikk/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását