2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Többet költünk "pacsulira"

Idén január-februárban 2 százalékkal nőtt a háztartási vegyiáruk és kozmetikumok kiskereskedelmi eladása a tavalyi hasonló időszakhoz képest, a forgalom meghaladta a 46 milliárd forintot, az értékesített mennyiség azonban 1 százalékkal csökkent - áll a Nielsen piackutató vállalat legfrissebb összeállításában.
2010. március 31. szerda 16:45 - HírExtra
A toalett papír, a fogkrém, a szappan, az arc- és szemránckrém eladása értékben és mennyiségben is nőtt az idei év elején 2009 első két hónapjához képest. A fogkrémek forgalma 11 százalékkal, míg a toalett papírok eladása 6 százalékkal növekedett értékben.

A Nielsen által mért 60 háztartási vegyiáru és kozmetikum éves forgalma meghaladja a 300 milliárd forintot. A legutóbbi tizenkét hónap során, 2009. márciusa és 2010. februárja között értékét tekintve a kiskereskedelmi eladás 1 százalékkal emelkedett, az előző év azonos időszakához viszonyítva. Mennyiségben 3 százalék csökkenést regisztráltak, ám az idei első két hónap javuló tendenciát jelez - jegyzi meg a cég.

A fogyasztók többsége a kiskereskedelmi láncoknál vásárol e termékekből, a vegyiáruk beszerzése jóval koncentráltabb, mint az élelmiszereké - állapítják meg.

A hipermarket kategória stabilan tartja vezető pozícióját az eladásokban; az értékben mért forgalomból 38 százalék jutott e bolttípusra 2010 január-februárban, amely változatlan érték a tavalyi első két hónaphoz képest.

A drogériák eladáson belüli mutatója ugyanakkor 25-ről 26 százalékra nőtt, tavaly január-február óta. A szupermarketeket és diszkontokat magában foglaló boltkategória stabilan 18 százalék eladási arányt mutatott a háztartási vegyiáruk és kozmetikumok kiskereskedelmi eladásában - közölte a Nielsen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását