2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Ezen a télen 53 ember halt fagyhalált

Csaknem annyian haltak meg a közterületeken ezen a télen, mint egy évvel korábban, akkor 59 haláleset jutott a rendőrség tudomására, ezen a télen eddig 53 - olvasható az Országos Rendőr-főkapitányság összesítésében.
2010. március 3. szerda 07:26 - HírExtra
Az ORFK az MTI megkeresésére küldött válaszában emlékeztetett rá: minden évben kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a téli hideg súlyos veszélyt jelent a hajléktalanoknak.
A rendőrség még a tél beköszönte előtt felvette a kapcsolatot a hajléktalanokat segítő karitatív szervezetekkel, krízisközpontokkal, és együttműködött az önkormányzatokkal, a közterület-felügyelet, a természetvédelmi őrszolgálat és a társ rendvédelmi szervek dolgozóival, valamint a polgárőrséggel.

A szolgálatot teljesítő rendőr haladéktalanul gondoskodik arról, hogy a sérültet, illetve a krízishelyzetben lévő hajléktalant krízisautóval, szükség esetén mentővel elszállítsák, illetve felvilágosítást ad a karitatív szervezetek szolgáltatásairól, ha ilyen kérdéssel fordulnak hozzá.

Jól működő kapcsolatrendszert épített ki a rendőrség az ügyeleti és a hajléktalanellátó intézmények diszpécserközpontjaival is. A bejelentések, illetve a járőrök közlése alapján a kapitányságok rendszeresen tájékoztatják a diszpécserközpontokat arról, hol láttak hajléktalanokat.

A hideg az előző télen 59 halálesetet okozott, de sok életet sikerült megmenteni, hiszen 810 alkalommal a rendőrök mentővel vagy krízisautóval szállíttatták el a hajléktalant. Az idei télen a rendőrségnek eddig 53, a hideg miatt közterületeken bekövetkezett halálesetről van tudomása.

Az ORFK közölte azt is, hogy 2009 októbere és 2010 februárja között az országban közterületen, fedett helyen vagy lakásban 120-an haltak meg kihűlés következtében. Az elmúlt évekről nincsenek ilyen jellegű statisztikai adataik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását