2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Rossz lenne Nagykanizsa költségvetése?

Nagykanizsa polgármestere szerint a gazdálkodást ellehetetlenítő költségvetést fogadott el péntekre virradó éjszaka a város közgyűlése.
2010. február 26. péntek 12:05 - HírExtra
Marton István - korábban a Fidesz támogatásával megválasztott, de később a frakciótól eltávolodott - polgármester az MTI-nek pénteken azt mondta: a mintegy kétmilliárd forintos hiánnyal elfogadott büdzsében a képviselők olyan lefaragásokat hajtottak végre, amelyekkel a város cégei nem tudják teljesíteni a már korábban elfogadott üzleti terveiket.

Példaként említette a városüzemeltetési feladatokat ellátó Via Kanizsa Zrt. költségvetését, amelyet a korábbi 59 millió után most még 77 millió forinttal kurtítottak meg a képviselők, ugyanakkor további feladatokat is bíztak a társaságra. A polgármester úgy látja: rosszabb helyzetbe kerülnek a város kezében lévő társaságok, mint az előző ciklusban, amikor 100 millió forintos veszteség miatt fel kellett tőkésíteni ezeket a cégeket.

Marton István úgy fogalmazott, hogy a fideszes képviselők a szabad demokratákkal karöltve a "dac költségvetését" fogadták el, miután túlnyomó többségében ők szavaztak a módosítás mellett.

A polgármesteri hivatal közlése szerint a közgyűlés a csütörtök éjszaka második fordulóban tárgyalt beterjesztéshez képest alacsonyabb bevételi és hiányadatokkal fogadta el a 23,6 milliárd forintos költségvetést. A tervezett hiány több mint 1,9 milliárd forint, ezt csaknem 600 millió forint működési és 1,3 milliárd forintot meghaladó fejlesztési célú hitelből kívánják fedezni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását