2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Három diák marad kórházban megfigyelésre

Három diákot tartanak bent megfigyelésre ausztriai kórházakban a budapesti Kempelen Farkas Gimnázium Ausztriában szombaton buszbalesetet szenvedett utasai közül; osztrák jelentések szerint a balestben hárman súlyosan, 29-en könnyebben megsérültek.
2010. február 20. szombat 22:18 - HírExtra
Polacskó Dániel, a sítábor szervezője az MTI-nek telefonon azt mondta: nincsenek súlyos sérültek. Egy 17 éves lány került súlyos sérülés gyanújával kórházba, mert beütötte a csípőjét, és nem tudott saját lábán kiszállni a buszból. Ezért a mentők emelték ki, és helikopterrel szállították kórházba. Hozzátette: kiderült, hogy sérülése nem súlyos, csípőtájéki zúzódásokat szenvedett, várhatóan két napig bent tartják megfigyelésre. Szintén megfigyelésre tartanak bent a kórházban egy fiút enyhe agyrázkódás miatt, és egy lányt, aki az oldalát ütötte be.

Polacskó Dániel arról is beszámolt, hogy kisebb sérüléseket, zúzódásokat nyolc gyerek szenvedett, van, akinek össze kellett ölteni a sebét.

A sítábor szervezője kérdésre elismerte: hólánc valóban nem volt a buszon, de a sofőr, aki húsz éve emeletes buszt vezet, úgy ítélte meg a reggeli induláskor, hogy erre nincs szükség. Hozzátette: az utolsó útszakasz, egy ötszáz méteres meredek lejtő teljesen jeges volt, erre mondták az osztrák rendőrök, meg kell vizsgálni, hogy a legveszélyesebb útszakasz miért nem volt tisztítva. Megjegyezte: amikor két-három órával később jöttek vissza ugyanazon az útszakaszon, akkor már le volt takarítva.

Polacskó Dániel azt nem kívánta megnevezni, hogy melyik utazási iroda szervezte a síutat, illetve azt, hogy az iroda melyik busztársaságtól bérelte a járművet. A csoport egyébként 85 fős, 61 gyerek, 20 öregdiák és négy kísérő utazott ki.

Osztrák jelentések szerint az autóbusz karosszériáján a Contibus.hu felirat olvasható. (A cég honlapján: Biztonság, Kényelem, Színvonal jelzőkkel hirdeti autóbuszait.)
A sítábor szervezője kitért arra, hogy már reggel elindult értük a cserebusz, majd miután a gyerekekkel pszichológus beszélgetett, kiderült, hogy nem szívesen ülnének emeletes buszra. Így - folytatta - Székesfehérváron visszafordították, és két buszt küldenek helyette.
Elmondta, hogy már megérkezett a busztársaság vezetője, útban van a bécsi főkonzul és az iskola igazgatója is.

Polacskó Dániel azt mondta: a sítábort folytatják, szerdáig maradnak, a pszichológusok is azt ajánlották, hogy "ha leesik valaki a lóról, akkor vissza kell ülni", a gyerekeknek a sokk feldolgozása úgy a legkönnyebb, ha egy minél jobb hangulatú tábort tartanak.
A sítáborosok busza szombat reggel szenvedett balesetet az ausztriai Karintia tartomány spittali járásában, az innerkremsi síterep térségében. A busz letért az útról, oldalára borult, és az útszéli árokba csúszott a hegyi úton.

A tartományi rendőrség az MTI-hez eljuttatott közleményében annyit közölt, hogy a szóban forgó útszakaszon egy emeletes magyar busz a csúszós útviszonyok miatt egy éles jobbkanyarban áttért az út bal oldalára és az árokba csúszott. A busz vezetője - egy 39 éves magyar férfi - nem fogyasztott alkoholt. Brigitte Lindermuth rendőrségi szóvivő az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a buszon nem volt hólánc, pedig az az adott útviszonyok mellett kötelező lett volna. A sofőr ellen a rendőrség várhatóan feljelentést tesz gondatlanság miatt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását