2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Hóviharok, súlyos közlekedési problémák

Súlyos fennakadások és problémák voltak csütörtökön reggel a közúti és vasúti közlekedésben Csehországban. Gyakorlatilag az ország egész területén éjfél óta sűrűn havazik, több régióban hóviharok tombolnak, és akadozik, csak nagy nehézségekkel működik a városi tömegközlekedés is.
2010. január 28. csütörtök 11:22 - HírExtra
A nagyvárosokban gondok vannak a parkolással is, mert a parkolóhelyeket az éjjel befújta a hó. Helyenként 20-30 centiméternyi hó is lehullott az éjszaka. A kora reggeli helyzetjelentések szerint a vonatok országszerte 20-30 perces késéssel közlekednek, mert a síneket helyenként befújta a hó, míg másutt a kidőlt fákat kell eltakarítani.

Több tucatnyi járat a rossz időjárási viszonyok miatt el sem indult. A legtöbb gond Prága környékén, a közép-csehországi régióban volt.

A közutak mindenütt síkosak, behavazottak, s az északi hegyvidékeken számos út járhatatlan. Néhány helyen kamionok akadályozzák a forgalmat, mert nem tudnak megbirkózni a síkos kapaszkodókkal. A rendőrség felhívta a lakosság figyelmét, hogy akinek feltétlenül nem szükséges, az inkább ne üljön kocsiba.

A magyarok által is gyakran használt D1-es autópálya Brünn és Prága között be van havazva, csúszós. A Brünn felé vezető oldal reggel le volt zárva, mert a 147 kilométeren összeütközött két kamion. A balesetben senki sem sérült meg. Országszerte a szokásosnál jóval több közúti baleset történt, többnyire koccanások. Súlyos balesetről nincs hír.

Csehországban rendkívül hideg volt az elmúlt éjszaka. A német határon fekvő Érchegységban és Karlovy Vary környékén is helyenként -30 Celsius-fok körüli fagyot mértek. Majdnem 30 fokos fagyokat mérték Észak-Morvaországban is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását