2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Divattrendek 2010-re

Nem kell sokat aludni, hamarosan ránk köszönt az újév. Január elsején még elmegy, ha gyűrött, leivott, leevett szilveszteri partiruhánkban flangálunk az utcán, de másodikán azért már illenék trendinek kinézni. Leleplezzük 2010 divattrendjeit.
2010. január 1. péntek 15:59 - Forró János
FIGYELMEZTETÉS! Alábbi cikk fikció, humor, nem kell komolyan venni, aki mégis így tesz, hamar megöregszik. Vagy nem.



Portálunk életveszélyes, titkos akciók sorozata révén megszerezte a divatmágusok leginkább féltve őrzött feljegyzéseit, melynek alapján most olvasóink elé tárjuk, mi lesz a menő jövőre! Kimondhatjuk, hogy 2010 igazán az őrület éve lesz a fashionvilág színpadán! A fő irányvonalat a haute couture divat fogja meghatározni, ezzel párhuzamosan pedig háttérbe szorul a prêt-à-porter.

Haut couture és prêt-à-porter
A haute couture (francia kifejezés, szó szerinti fordításban: „magas szabászat”, értelem szerint: magas színvonalú, nemes kivitelű ruhakészítés) az exkluzív, egyedi gyártású divatcikkekre vonatkozik. Eredetileg az angol Charles Frederick Worth munkáit nevezték így, aki a 19. század közepének Párizsában alkotott. A haute couture-t mindig egy vásárló megrendelésére készítik, és csaknem mindig kiváló minőségű, drága anyagokból, különleges odafigyeléssel készülnek, gyakran időigényes kézimunkával. A kifutókon bemutatott haute couture darabokat ritkán sikerül eladni, leginkább csak a divatház presztízsének emelését szolgálják.

A prêt-à-porter (franciául: „kész viselet”) megnevezést az olyan, egy divatház tervezői által a tömegek számára készített, elérhető árú, hétköznapi divatot képviselő kollekciókra és darabokra alkalmazzuk, melyeket változatos méretekkel és igényekkel rendelkező nők és férfiak is viselhetnek. Ez a kifutós modellekre tervezett, kézzel készített, költséges haute couture szöges ellentéte.

A prêt-à-porter ruhákat tömeggyártással állítják elő, különböző konfekció méretekben. Főbb szempontjaik - az aktuális divat és a márka egyedi jegyeinek bemutatása mellett - a hordhatóság, a kényelmes fazonok és a felhasznált anyagok egyszerű kezelhetősége. Ezek a széles vevőkört megcélzó ruhadarabok valódi bevételt hoznak a divatházaknak, ellentétben az egyetlen bemutatóra varrt haute couture összeállításokkal, amelyeket szinte sosem sikerül eladni.

Forrás: Wikipédia
Ádám- és Évakosztüm

Ideális, praktikus nyári viselet lesz az úgynevezett Ádámkosztüm. A sikkes viselet jellegéből adódóan magában hordoz bizonyos erotikus töltetet. A trendet ezúttal a praktikusság ihlette – az idén hetedik alkalommal megrendezett Éves Divattervező Konferencia meghívott divatmoguljai egyöntetűen úgy döntöttek, hogy a divatvilágnak is alkalmazkodnia kell a globális klímaváltozás okozta jelenségekhez, így az egyre melegebb nyarakhoz is. A divatkövetők természetesen nem csak a hagyományosnak mondható fügefalevelek közül választhatnak majd: a legnevesebb tervezők közreműködésével számos más alternatíva kialakítása is napirenden van, sőt azokra is gondoltak, akik a teljes pőreség hívei. Számukra speciális szőrnövesztő készítményeket dobnak piacra – a lényeg ezúttal is természetesen a divatos fazon lesz.

Derékgumi

Az indusztriál, vagyis az ipariság művészetté magasztosulása ugyan nem új keletű irányzat, mégsem lehet azt mondani, hogy lecsengett volna, vagy hogy le fog. E műfaj szerelmeseinek lehet ideális a következő nyári őrület: legféltettebb testrészünket az úszógumiszerűen derekunkon hordott, igénytől és pénztárcától függően arany- vagy vaslánc-hózentrógeren függő gumiabroncs rejti el az avatatlan tekintetek elől. Alkattól függően traktorkereket is rendelhetünk a divatházaktól. Az új trend javára kell írnunk, hogy egész napos viselése garantáltan felér egy keményebb edzéssel, valamint ha épp defektet kapnánk, mindig kéznél van a segítség. Plusz előnyt jelent, hogy a férfiak mindig elmondhatják: van náluk gumi.

Váljon sikkes múmiává!

Ezzel a darabbal már a tél zord évszakába evezünk. Szintén unisex kollekcióról van szó, amely különleges kialakításánál fogva mindkét nem alakját a lehető legjobban kiemeli, így hibátlan választás a férfi- és női vásárlók számára. A konvencionális, szűzies fehértől egészen a kihívó pirosig minden színben megtalálhatjuk a nekünk való pólyát, így mindig hangulatunknak megfelelően mumifikálódhatunk. A márkaszett minden igényt kielégítő, egyedi anyag-, szín- és szabásvilága a garancia arra, hogy télen valódi múmiamániára számíthatunk! További előnye, hogy az arc bebugyoláltsága okán sminkre sem kell költenünk.

A szegénység érintése

Hódít a válság, nő a szegénység, és dőreség volna azt hinni, hogy a divatszakma agyainak ne tűnnének fel e sajnálatos tendenciának nagyon is kézzelfogható jelei. Empátiájuknak mi sem lehetne adekvátabb gesztusa, mint a melankolikus ősz divatja, mely a „Legyél te is szegény!” jelmondat égisze alatt bont majd virágot.

A szegénység-kollekció karakteres darabjait főleg a hajléktalanok ihlették, de a divatnagyágyúk múzsái között olyan hírességeket is megtalálunk, mint Mahatma Gandhi (az ő inspirációjának köszönhetjük a fehér brokátselyem-tógát) vagy a nevezetes, transzcendentális meditációval foglalkozó jógi, Maharisi Mahes. Az exkluzív, stílusosan megszaggatott viselet sajátos megvalósítása okán alkalmat teremthet a módosabb rétegeknek is, hogy együttérzésüket fejezzék ki a legkiszolgáltatottabbak felé.

A trendhez sajátos sminkkiegészítők is megjelennek, melyek segítségével igazán stílushű hajléktalanokká alakulhatunk. A számos új kozmetikai eszköz közül minden bizonnyal nagy népszerűségnek fog örvendeni a borvirág-alapozó és az anti-korrektor, melynek lényege, hogy a bőrhibák elfedése helyett bármilyen tökéletes arcon a bőrhibák látszatát kelti.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását