2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Új fajt találtak a diákok

Vélhetően új csótányalfajra bukkant két manhattani középiskolás a kezük ügyébe került DNS-minták elemzése közben - jelentette az amerikai National Public Radio hírportálja.
2009. december 30. szerda 17:23 - HírExtra
A Trinity School végzős diákjai, Brenda Tan és Matt Cost mintegy kétszáz élelmiszer- és más biológiai mintát gyűjtött össze, hogy elemezzék azok DNS-ét.

Néhány élelmiszerről kiderült a DNS-eredmények alapján, hogy nem azt tartalmazták, amit címkéjük jelzett. Az állítólagos juhsajt például tehéntejből készült, a szárított cápahúsról pedig kiderült, hogy valójában nílusi sügér.

Ennél is érdekesebb eredményt hozott egy manhattani Felső West Side-i lakásból származó csótány DNS-ének elemzése. A diákok megállapították, hogy az mintegy 4 százalékkal tér el a DNS-adatbázisokban található referenciától, márpedig egy fajon belül jellemzően csak 1 százaléknyi a különbség - mondta Tan.

A diákkutatók most csótányspecialistát keresnek, aki segít azonosítani a rovart. Az amatőr biológusok tanulmánya - melyet az Amerikai Természettudományi Múzeum és a Rockefeller Egyetem támogatott - részletesebben a BioScience című szaklap januári számában jelenik meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását