2024. április 18. - Andrea, Ilma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Beállt a jég a Balatonon, de életveszélyes

A tó körüli magaslatokról nézve úgy tűnik, hogy beállt a jég hétfőn a Balatonon, de vékony, életveszélyes, és a felülete nagyon egyenetlen, változékony - mondta Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője az MTI megkeresésére.
2009. december 21. hétfő 17:28 - HírExtra
A kapitány közölte: egyelőre kérdéses, hogy mit hoz az enyhülés, mennyire olvasztja meg az elmúlt fagyos napokban kialakult jégtakarót, amelynek felülete a torlódások, a havazás és a szél miatt is alkalmatlan még a sportolásra. A vízirendészet mindenesetre megkezdte a felkészülést a jégszezonra és felvette a kapcsolatot a tó körüli iskolákkal, önkormányzatokkal. Felkérte őket arra, hogy megfelelő jégvastagság estén jelöljenek ki jégpályákat, biztonságos körülményeket teremtve a téli sportoláshoz - tette hozzá Horváth László.

Tájékoztatása szerint a vízirendészet eddig nem észlelte, hogy a túl vékony jégre vagy a kikötők jegére bárki rámerészkedett volna, és ezzel szabálysértést követett volna el. Az MTI-nek arra a kérdésére, szabálysértésnek minősül-e, hogy a hétvégén a tó jegét feltörve megmártóztak néhányan a tóban egy balatonlellei hagyománynak hódolva, a kapitányság vezetője azt felelte: "érdekes a szituáció, de álláspontom szerint a három férfi nem jégre ment, hanem fürdőzésen vett részt, ami bárkinek szíve-joga ítéletidőben is".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását