2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A frekvenciapályázat buktatóival nem foglalkozhat a viszgálóbizottság

Nem támogatta a parlament alkotmányügyi bizottsága, hogy a pályázati kiírásban szereplő esetleges buktatókkal is foglalkozzon a két országos kereskedelmirádió-frekvencia ügyét vizsgáló testület.
2009. december 14. hétfő 13:33 - HírExtra
Csupán 12 támogató, ugyanakkor 16 elutasító voksot kapott Cser-Palkovics András (Fidesz) módosító indítványa, amely a vizsgálat tárgyává tette volna, hogy "determinálta-e, és ha igen, akkor milyen mértékben a pályázat szövege a benyújtott pályázatok értékelésekor, majd az eredményhirdetéskor várható értelmezési konfliktusokat", és ha igen, akkor ki ezért a felelős. Október végén meghozott döntésében - az addigi birtokosokkal szemben - két új pályázónak ítélte oda a következő hét esztendőre az országos kereskedelmi rádiós jogosultságokat az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT).

A döntés módját kifogásolva másnap lemondott tisztségéről Majtényi László, a médiahatóság elnöke. Két hete kezdődött meg a frekvenciabizottságot létrehozó országgyűlési határozat javaslatának általános vitája a törvényhozásban; a testület - a kezdeményező Kóka János (SZDSZ) szerint - egyebek között arra keresné a választ, hogy kötöttek-e háttéralkut a pályázat elbírálása során az MSZP, a Fidesz, illetve az ORTT delegáltjai, és ha igen, az milyen tartalmú volt. Múlt hétfőn döntött a módosító indítványok támogatásáról az alkotmányügyi bizottság: támogatták, hogy - a kezdeményező Kóka János által javasolt 180 helyett - 90 napra szóljon a bizottság mandátuma.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását