2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

"Félrevezettek pénzügyekhez értő képviselőtársaim"

Tiltakozik Karsai József MSZP-s országgyűlési képviselő, szerinte ugyanis a szocialisták hétfői frakcióülésén őt - mint nem pénzügyi szakembert - félrevezették "a pénzügyekhez értő szakember képviselőtársai" a gyorskölcsönökkel, a kamatplafonnal és a teljes hiteldíj mutatóval (thm) kapcsolatos törvénymódosító indítványok megszavazásában.
2009. december 9. szerda 21:04 - HírExtra
"Hivatalosan bocsánatot kérek mindazon emberektől, akik eddig gyorskölcsön-folyósítók csapdájába estek és azoktól is, akik a nehéz gazdasági helyzet miatt ezután lesznek +csőbe+ húzva" - írta Karsai József az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.
Közölte: ő nem járul hozzá a parlamenti végszavazáson ahhoz, hogy "a volt kormányszóvivő lobbijával legálissá, törvényessé váljon Magyarországon az uzsorakamat".

A szocialista politikus szerint e törvény elfogadása után újra adósságcsapdába sodornak több százezer családot. "A volt államhatalmi szervek nyugdíjasai, verőlegények újra porondra lépnek, és hetente, de akár naponta fogják zaklatni a kifizethetetlen kölcsönökért, kamatokért az ország legszegényebb családjait és nyugdíjasait" - fogalmaz közleményében. Hozzátette, az a gyanúja, hogy valaki vagy valakik "megvették ezt a törvényt".

Karsai József arra kéri a kormányt és a parlamenti képviselőket, hogy oszlassák el a korrupció gyanúját, és hozzanak igazi uzsoraellenes törvényt.

"Felszólítom Daróczi Dávidot, hogy mint volt kormányszóvivő, ne vállaljon el ilyen +erkölcsileg aggályos+ beosztást a gyorskölcsön cégnél" - zárja kommünikéjét a politikus. (Sajtóinformációk szerint a Gyurcsány-kormány két szóvivője - Batiz András és Daróczi Dávid - alapította WWP nevű cég folytatja a Provident nevű, gyorskölcsönök folyósításával foglalkozó cég kommunikációját.)

Jövő év júniusától egy ember egy évben csak egyszer vehet fel éven belüli lejáratú kölcsönt, például személyi kölcsönt maximum 250 ezer forintig.

Az erről szóló, az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításához benyújtott módosító indítványt az Országgyűlés a kormány ellenében fogadta el hétfőn. A törvényjavaslat zárószavazása várhatóan jövő héten lesz.

Az elfogadott indítvány szerint a pénzügyi intézmény egy naptári évben ugyanannak az ügyfélnek egy alkalommal nyújthat olyan kölcsönt, amelynek teljes hiteldíj mutatója meghaladja a hatvanöt százalékot és összege nem haladja meg a kétszázötvenezer forintot. A kölcsön lejárata egy alkalommal legfeljebb hat hónappal hosszabbítható meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását