2024. április 18. - Andrea, Ilma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Schwarzenegger: nincs szó kódolt üzenetről

Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó védekezni kényszerült amiatt, hogy hivatala olyan levelet küldött az állami törvényhozás képviselőinek, amelyben a sorok első betűi az angol nyelv egyik leggyakoribb durva szitkozódását adják ki.
2009. október 31. szombat 07:15 - HírExtra
Schwarzenegger a washingtoni Fehér Házból távozva - ahol Joe Biden alelnökkel tárgyalt - újságírók előtt kijelentette: szó sincs szándékosságról és kódolt üzenetről, sajnálatos véletlen, hogy a levélsorok első betűi összeolvasva egy káromkodást jelentenek.

"Ritka véletlen történt" - jelentette ki, utalva arra, hogy a kaliforniai kormányzói hivatal szóban forgó levelének bal első oszlopában fentről lefelé az olvasható: "F... you."

A hivatal a honlapján is elhelyezte az egy törvénnyel szemben emelt kormányzói vétót tartalmazó levelet. A republikánus Schwarzenegger a törvény demokrata kezdeményezőinek címzett levélben elutasította, hogy a San Franciscó-i kikötői hatóság újabb állami fejlesztési pénzt kapjon egy korábbi kikötői övezet lakónegyeddé alakítására.

Dicséret illeti a kormányzót, amiért ügyesen használja véletleneket - jelentette ki gúnyosan az egyik demokrata honatya szóvivője, aki szerint Schwarzenegger korábbi üzeneteiben is előfordultak már furcsa olvasatok.

Megfigyelők szerint a kormányzónak oka lett volna visszavágni az egyik érintett demokrata képviselőnek, aki egy nyári adománygyűjtő rendezvényen hallhatóan azt kiáltotta oda Schwarzeneggernek, hogy hazudik, ezenkívül több cifra jelzővel illette. A kormányzó korábban éles vitát folytatott az állam nehéz pénzügyi helyzete miatt a törvényhozással, amelynek több millió dollárral meg kellett kurtítani például az oktatási és egészségügyi költségvetést. A demokrata képviselő akkori beszédében élesen bírálta a kormányzót egyebek mellett azért, mert az 2005-ben és 2007-ben megvétózta a melegek házasságának engedélyezését.

A hírről pénteken beszámoló CNN emlékeztetett arra, hogy Schwarzenegger előszeretettel szemlélteti döntéseit különböző éles eszközökkel; a költségvetési kurtításokra figyelmeztetve egy tévés nyilatkozatában például egy hatalmas tőrt fogott a kezében, egy másik alkalommal pedig jelképesen Conan, a barbár kardját tartotta maga elé egy vitában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását