2024. április 18. - Andrea, Ilma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Ismét változás a sikersportágban?

Ha minden a tervek szerint alakul az ifjúsági olimpián és a világbajnokságon jövőre, akkor lövészetben a modern pentatlon versenyeinek keretében a 2012. évi londoni olimpián a hagyományos lőszereket felválthatja a lézer.
2009. október 25. vasárnap 09:22 - HírExtra
Amint azt elmondta, a változtatásról tárgyaltak az UIPM éves kongresszusán és a sportág nemzetközi felügyelete megegyezésre jutott a londoni olimpia szervezőbizottságával a lézer használatával kapcsolatosan.

„Most még bizonyítanunk kell a lézer biztonságát, s erre teszünk kísérletet az ifjúsági olimpiai játékokon és a világbajnokságon” – mondta Schormann, hozzátéve, az UIMP reméli, hogy a lézeres változat népszerű lesz a fiatal generáció körében, és ugyancsak segít elkerülni a különböző fegyvertartást és –használatot szabályozó törvények miatt korábban keletkezett problémákat.

A most zajló kínai nemzeti játékok lövészeti programjaira a szervezők a szűkös körülményekre hivatkozva, éppen biztonsági okokból lényegében kizárták a helyszínről a nézőket.

Az öttusa az elmúlt 13 évben radikális változásokon ment keresztül. Az 1996-os atlantai olimpián a korábban ötnapos versenyt egynaposra sűrítették, míg a pekingi ötkarikás játékok után az UIPM guatemalai kongresszusán a biatlon, vagyis a sífutás és lövészet kombinációja mintájára összevonták a lövészetet és a futást. A döntést az öttusában elismert szakemberek és sportolók – Magyarországon is – meglehetős kritikával fogadták. Hírek szerint épp a német Schormann volt az, aki sikerrel állította az elképzelés mellé a döntéshozókat. Egyik nyomós érve az volt, hogy az újszerű lebonyolításban a sportág jobban lesz közvetíthető a televíziónézők számára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását