2024. április 16. - Csongor
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Sukoró: Oszkó személyes aggályai

Oszkó Péter pénzügyminiszternek személy szerint is több aggálya van a sukorói ügylettel kapcsolatban, a folyamatban lévő eljárások végigvitele és egyeztetése indokolt.
2009. október 2. péntek 20:03 - HírExtra
A pénzügyminiszter szerint jogi lépéseket kell tenni annak érdekében, hogy a Pénzügyminisztérium megállapítsa a beruházással kapcsolatban az ügylet érvényességét. A pénzügyminiszter az MTI-nek pénteken adott telefoninterjújában elmondta: "szeretnék már a jövő hétre döntést hozni arról, hogy milyen típusú jogi eljárásban tudjuk az üggyel kapcsolatos aggályokat tisztázni".

Oszkó Péter közölte: ő is csak a sajtóból értesült az ügyészség által elvégeztetett értékbecslésről, "az ügyészség előzetesen közvetlenül nem osztotta meg velünk az értékbecslést". Aláhúzta: lényegében két probléma merült fel Sukoróval kapcsolatban; az egyik az ügylet érvényességével kapcsolatos aggály, miszerint kellő közérdek alapozta-e meg a telekcserét, a másik pedig az értékelés.

A pénzügyminiszter kiemelte: az értékeléssel kapcsolatban az ügyészségnek több eszköze van, mint a Pénzügyminisztériumnak, illetve a vagyonkezelőnek, hisz "önkéntes alapon" nagyon nehéz elvégeztetni a telkek értékbecslését, felkérni erre szakértőket, az ügyészség ezzel szemben ki tud rendelni igazságügyi szakértőt és ennek alapján el tudja végeztetni az értékbecslést.

Tavasszal állt elő a részletekkel az az amerikai, izraeli, német és magyar üzletemberekből álló befektetőcsoport, amely 2011-re egy gigantikus idegenforgalmi komplexumot kíván megépíteni a Velencei-tó északi partján. A King's City (Királyok városa) néven ismertté vált projekt mintegy másfél milliárd eurós beruházás lenne Sukorón. A hetven hektáros területen szállodák és éttermek épülnének, valamint élményfürdő, golfpálya, kaszinó, továbbá egy szórakoztatóközpont is helyet kapna.

Az ingatlan Sukoró külterületén helyezkedik el. A korábban állami tulajdonban lévő üres területhez az egyik befektető, Joáv Blum úgy jutott hozzá, hogy felajánlotta cserébe a magyar államnak a Pest megyében található összesen 183 hektárnyi gyümölcsösét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását