2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Orbán: 2010 legyen a remény éve

Orbán Viktor bízik benne, hogy 2010 egész Magyarország számára a remény éve lesz, amikor "a rombolás szelleme után az (...) építő szellem uralkodik majd".
2009. szeptember 18. péntek 19:19 - HírExtra
A Fidesz elnöke a győri Barátság Sportpark pénteki átadásán ünnepi beszédében hangoztatta: a szabadidőközpont megvalósításával Győr azt üzeni az országnak, hogy jól végzett munkával, széles összefogással a legnehezebb időkben is tudunk építeni. Dacolva a nehéz körülményekkel, amikor "szinte mindenhonnan csak a rombolásról érkeznek hírek".

Orbán Viktor leszögezte: aki épít és alkot, az reménykedik. Márpedig a remény az ami leginkább hiányzik ma Magyarországról.

A legnagyobb ellenzéki párt elnöke szólt bezárt iskolákról, veszélyben lévő kórházakról, gyerekektől elvett menzaadagokról, leépítésről, visszafejlesztésről. Mindezzel szembeállította a győri beruházást, amelyet a Fidesz vezetésű város hozott létre az Európai Unió és a kormány támogatása nélkül. Szerinte ez világosan mutatja, hogy képesek vagyunk elérni céljainkat, még ha nincs is senki, aki segítene rajtunk. Ezzel összefüggésben Orbán Viktor kijelentette: úgy látja, hogy a következő időszakban leginkább csak magunkra számíthatunk.

"Ha a magyarok továbbra is állandóan mástól és kívülről várják a segítséget, akkor ebből az országból nem lesz több, mint amit ma mindannyian látunk".

A szabadidőközpontról úgy vélekedett: ennek első számú haszonélvezői a gyermekek lesznek, akik számára meg kell teremteni a lehetőséget, hogy jóllakjanak, mozogjanak és olvassanak, művelődjenek. Ha ezt sikerül elérni, akkor a felnövekvő generáció erős lesz, ez mindannyiunk felelőssége - hangoztatta a politikus.

Borkai Zsolt (Fidesz) polgármester köszöntőjében emlékeztette az egybegyűlteket, hogy két és fél éve ígéretet tett a szabadidőközpont-beruházásra, s az ígéret ma valósággá vált. A sportpark olyan közösségi tér, amely kiváló lehetőséget kínál a mozgásra, a szabadidő eltöltésére - hangoztatta.

A 700 millió forintos fejlesztés keretében műfüves futballpályák, lábtenisz- és streetball-pálya, rekortán futópálya, szabadtéri fitneszeszközök és pingpongasztalok is várják a sportolni vágyókat. A tervek szerint kora reggel a futók, délelőttönként a diákok veszik birtokba a központot, délutántól késő estig pedig a felnőttek használhatják a pályákat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását