2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kilenc ország adna oltást a szegényebb nemzeteknek

Kilenc gazdag ország, köztük az Egyesült Államok felajánlotta, hogy az új típusú influenza elleni vakcinái egy részét a fejletlen országok rendelkezésére bocsátja.
2009. szeptember 18. péntek 08:33 - HírExtra
A kezdeményezést Barack Obama amerikai elnök közleményben jelentette be helyi idő szerint csütörtökön Washingtonban. Obama ebben tudatta, hogy az Egyesült Államok felajánlja oltóanyagkészlete egytizedét az Egészségügyi Világszervezeten (WHO) keresztül olyan országoknak, amelyek másként nem jutnának hozzá a vakcinához. A közlemény szerint a kezdeményezéshez az Egyesült Államok mellett Franciaország, Olaszország, Nagy-Britannia, Norvégia, Svájc, Ausztrália, Új-Zéland és Brazília csatlakozott.

Az Egyesült Államok korábban 195 millió vakcinát rendelt meg, amiből várhatóan valamivel több mint 40 millió adagnyi oltóanyag készül el a védőoltási kampány októberi kezdetére. Ez nem elegendő az ország teljes, 300 milliós lakosságának a beoltásához, de az amerikai járványügyi központok szerint szinte minden évben előfordul, hogy a szezonális influenzavírusok ellen készített oltóanyagot sem használják fel maradéktalanul, s több millió adag megy veszendőbe.

Az új típusú influenzát okozó H1N1 vírus már emberek millióit fertőzte meg világszerte, több ezren haltak meg a betegségben. Szakértők szerint a Föld csaknem hétmilliárdos lakosságának négyötöde a fejlődő világban él, s kevés reménye lehet arra, hogy védőoltáshoz jut.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását