2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az MNV vezérének a legmagasabb az alapbére

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezető munkavállalói közül Kamarás Miklós vezérigazgató alapbére a legmagasabb, 3,5 millió forint, de azt saját kérésére minden hónapban átutalják a Kríziskezelő Alapba - olvasható az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. honlapján közzétett listában.
2009. szeptember 15. kedd 20:23 - HírExtra
A vezérigazgató előre meghatározott feladatok teljesítése esetén prémiumként egy évben 9,6 havi alapbérére jogosult, jutalmat pedig nem kap. Az MNV Zrt. vezérigazgatója, határozott időre vállalta a tisztséget, így sem felmondási idő, sem végkielégítés nem illeti meg.

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elnöke az 1,615 millió forint, míg a tagok a 850 ezer forint havi tiszteletdíj mellett - kizárólag számla ellenében - évi 77.300 forint ruházati költségtérítést és 120 ezer forint támogatást kapnak szakmai kiadványok vásárlásához.

Az Ellenőrző Bizottság elnökének havi tiszteletdíja 1,02 millió forint, a tagoké pedig egységesen 637.500 forint, de ők nem kapnak költségtérítést.

Az MNV öt vezérigazgató-helyettesének személyi alapbére egységesen 1,854 millió forint, és előre meghatározott feladatok teljesítése esetén évente az alapbér 9,6 havi részét kaphatják meg prémiumként és további 1,4 havi részt pedig a jutalomként kaphatják meg. A vezérigazgató-helyettesek felmondási ideje különböző hosszúságú, míg a végkielégítés nulla, vagy kéthavi jövedelem.

Egymillió forint feletti a személyi alapbére a humánpolitikai és koordinációs főigazgatónak (1,4 millió forint), a kabinetfőnöknek (1,15 millió forint), és éppen egymillió forint a kommunikációs irodavezetőnek. A főigazgató 9 havi személyi alapbérét kaphatja meg prémiumként és további 1,4 havi a jutalomkerete. A felmondási ideje nyolc hónap és 2 havi jövedelmére tarthat igényt végkielégítésként.

A többi vezető személyi alapbére 402 ezer forint és 950 ezer forint között mozog, a prémiumuk pedig maximum az alapbér 4,8 illetve 9 havi összege. Egységesen minden vezető 1,4 havi alapbérének megfelelő jutalmat kaphat. A felmondási idő a vezető beosztásokban jellemzően maximum 7 hónap, míg arányaiban a legnagyobb végkielégítés kilenc havi alapbér.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását