2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Egyre több és olcsóbb az albérlet

Ingatlanpiaci szakértők szerint megfigyelhető, hogy sok ember kénytelen a magas törlesztőrészletek miatt feladni a tulajdonát, és bérlakást keresni, ugyanakkor egyre gyakoribb, hogy csak úgy tudnak törleszteni a hiteladósok, hogy kiadják a lakásukat.
2009. szeptember 4. péntek 07:51 - HírExtra
A napilap cikke szerint a két folyamat libikókája egyelőre a bérlők számára eredményez kedvezőbb árakat: nagyobb kínálat mellett tíz-húsz százalékkal olcsóbban lehet kiadó lakáshoz jutni a fővárosban, mint egy évvel korábban.

A Népszabadság beszámol arról is, hogy egyre több lakáskiadó tulajdonos fordul ügyvédhez, mert lakója nem fizet bért, nem egyenlíti ki a közműszámlákat, és végül, ha emiatt felmondanak neki, nem hagyja el a lakást. Ha a tulajdonos ilyenkor törvényesen jár el, perel és jogerős ítéletre vár, beletelhet egy-másfél évbe is, mire újra bemehet a lakásába, és számba veheti a veszteséget, amely milliós nagyságrendű is lehet. Ha viszont erőszakkal - akár csak zárcserével - próbál ingatlanához jutni, elzárással büntethető bűncselekményt követ el - áll a cikkben.

A lapnak nyilatkozó ügyvéd szerint van tiszta megoldás, csak kevesen ismerik: a kiürítési kötelezettséget is tartalmazó, közjegyzői okiratba foglalt bérleti szerződésben leírtakat per nélkül is bírósági végrehajtásra lehet vinni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Bodor
2009. szeptember 4. 08:21
Ha a tuljdonos úgy dönt, hogy be szeretne költözni,az egyik szobába, vagy helyiséget szeretné használni, bár mikor megteheti,legfeljebb osztozkodniuk kell,ki mit és hogyan használjon.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását