2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A polgármester kérjen bocsánatot a cigányságtól!

Teleki László romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott arra szólítja fel Molnár Oszkárt, Edelény polgármesterét, a Fidesz országgyűlési képviselőjét, hogy kérjen bocsánatot a teljes cigány népcsoporttól, majd demokrata politikusként vonja le a következtetéseket a sajtóban megjelent, a cigányságot támadó nyilatkozata miatt.
2009. szeptember 4. péntek 16:31 - HírExtra
Edelény polgármestere az RTL Klub által csütörtök este nyilvánosságra hozott felvétel szerint az önkormányzat júniusi testületi ülésén azt mondta: "a cigányok által többségében lakott településeken, például Lakon, például Szendrőládon, a terhesség ideje alatt szándékosan olyan gyógyszereket szednek, hogy bolond gyerek szülessen, hogy dupla családi pótlékot tudjanak lehívni", majd hozzátette: "utánajártam, és igaz: gumikalapáccsal veri a terhes nő a hasát, azért, hogy nyomorék gyereket szüljön".

Teleki László, az MSZP országgyűlési képviselője az MTI-nek pénteken azt mondta: az az általánosítás, amelyet Molnár Oszkár megfogalmazott, nemcsak őt, hanem minden jóérzésű, demokrata embert és politikust mélyen felháborítja és megdöbbenti.

A romaügyekért felelős miniszterelnök megbízott megjegyezte: ha a polgármester állítása helytálló lenne, és ilyen jellegű bűncselekmények elkövetéséről szerzett volna tudomást, akkor is kérdés lenne, hogy miért nem teljesítette állampolgári kötelességét, és tudatta ezt a hatóságokkal, miközben erre országgyűlési képviselői és polgármesteri esküje is kötelezné.

Teleki László az MTI-nek úgy fogalmazott: "az általánosító, a cigányság ellen uszító, a kirekesztést elősegítő nyilatkozata miatt minimum bocsánatkérésre szólítom fel Molnár Oszkárt, és ha demokratának tartja magát, vonja le a megfelelő következtetéseket".
A képviselő kijelentette: ha a helyi roma szervezetek jogi lépésre határozzák el magukat a polgármester ellen, minden törvényes segítséget megad számukra, hogy a demokrácia és a jog lehetőségeivel élve "elégtételt vehessenek".

Káló Norbert, az Edelényhez közeli Szendrőlád önkormányzati képviselője, a cigány kisebbségi önkormányzat elnökhelyettese az MTI-nek pénteken azt mondta: jövő hétfőn a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város és térsége romaszervezetei demonstrációt tartanak Edelényben, Molnár Oszkár lemondást követelve.

Molnár Oszkár csütörtökön újságírói kérdésre kijelentette: vállalja nyilatkozatát, és nem mond le.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

saxo
2009. szeptember 4. 16:45
Jut eszembe, milyen állampolgári feljelentési kötelezettségről beszél ez a figura? Utoljára a Kádár-rendszerben létezett ilyesmi....!
Nemhogy az állampolgárnak nincs ilyen kötelezettsége, de még az ügyészségnek is csak akkor, ha HIVATALI ELJÁRÁSA SORÁN jut a tudomására bűncselekmény elkövetése.

Teleki elvtárs!
Sokat teszel te ott azért a rengeteg adófizetői pénzért, ha még ezzel az elemi dologgal sem vagy tisztában.....
saxo
2009. szeptember 4. 16:40
A polgármester igazat beszél. Orvosi körökben ismert ez a dolog.

Teleki "művészúr" pedig jobban tenné, ha a tükörbe néne, és a saját képébe mondaná, hogy mit is tett ő az övéiért....?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását