2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Fesztivál és szex: mennyire ismerkedjünk?

Létezik fesztiválos szerelem? A legtöbb kaland az ilyen bulikon alakul, de nem mindegy, hogyan is vágunk ezekbe bele. A HírExtra felkereste Dr. Fehér Gabriella pszichológust, aki segített nekünk!
2009. augusztus 14. péntek 17:59 - Kővári Adrienn
Június, július, augusztus. A fiatalok legkedveltebb hónapjai ezek, mert nincs suli, ráadásul szinte minden hétre jut valamilyen zenés rendezvény. A fesztiváloknak megvan az egyedi hangulata, amit lehet szeretni, és utálni, de azzal mindenki egyetért, hogy ismerkedni itt a legkönnyebb. Rengeteg komolyabb kapcsolat és futó kaland alakul az ilyen összejöveteleken, a szingli embereknek egyenesen kedvez a több napos buli, mert biztos, hogy párra lelnek egy-egy koncert után. De biztos, hogy ez ennyire jó? Nincsenek esetleg veszélyei? Bizonyos dolgokra azért nem árt vigyázni, s nem árt tisztában lenni egy-két eshetőséggel. Ráadásul a már kapcsolatban élőknek sem mindegy, hogyan is vágnak neki egy-egy fesztiválnak.

Rengeteg kérdést vethetnek fel az ilyen zenés rendezvények, az ember először nem is hinné, hogy mennyire problémás tud lenni egy ehhez hasonló kaland. Sok esetben a felek teljesen mást akarnak egymástól, ilyenkor fordul elő, hogy az egyéjszakás kaland után zaklatják egymást. Esetleg meg is bánthatják a másikat, akinek talán végleg elmegy a kedve a fesztiválon való ismerkedéstől.

Hogyan vágjunk bele egy ilyen több napos túrába? Az biztos, hogy álmaink szerelmét ne feltétlenül itt próbáljuk megkeresni, persze kivételek adódhatnak, de nem ők vannak többségben.

A HírExtra felkereste Dr. Fehér Gabriella pszichológust, aki elmondta, hogy mennyire érdemes belemenni a különféle fesztiválos kalandokba, és tanácsokkal is szolgált a szerelmeseknek, hogyan óvják meg kapcsolatukat a kísértéstől.

Csak rajtunk múlik a kapcsolat végkimenetele!

A fesztiválok veszélye
„A fesztiváloknak az lehet a nagy veszélye, hogy azok a fiatalok, akik kevésbé kialakult személyiséggel rendelkeznek, könnyen megtesznek olyan dolgokat egy ilyen nagy tömeg hatására, amit amúgy nem tennének. Ha nem lennének ilyen csoportos nyomás alatt, akkor jobban meggondolnák, hogy mi az, amit még megtehetnek erkölcsileg, s mi az, amit nem. A kevésbé stabil fiatalok könnyen fellazulnak a fesztiválok alatt, s később nem egyszer megbánják cselekedeteiket” – dr. Fehér Gabriella.
Azzal a doktornő is egyetért, hogy a fesztiválok tökéletes alkalmat nyújtanak a megismerkedésekre, s ezt teljesen jónak is tartja. A titka viszont az egésznek a mérlegelés. Tudnunk kell, hogy mit szeretnénk a másiktól, s ez alapján bele menni egy kapcsolatba, mert a végkimenetele csakis rajtunk múlik. „Az, hogy milyen kapcsolatok fognak itt kialakulni az a fiataloknak a személyiségétől függ. Létrejöhet egyéjszakás kaland is, ha az adott fiatal még éretlenebb, de akár komoly kapcsolatok is kialakulhatnak, ha az illető már érettebb, s erre vágyik” – magyarázta a HírExtrának Dr. Fehér Gabriella.

Igen ám, de mi a helyzet akkor, ha mi szeretnénk a komolyat csak a másik nem? Mivel egy fesztiválon rengeteg az ember, ezért próbáljunk meg olyanba beleesni, aki hasonlóan érdeklődik irántunk, s nemcsak a sátrába akar beráncigálni. Ha mégis a rosszfiúba, lányba szeretünk bele, akkor nehéz lesz megnyerni a szívét, és számolnunk kell vele, hogy nemcsak a fesztivált fogja otthagyni, hanem minket is. Az sem valami szerencsés, ha olyanba szeretünk bele, aki a város, világ másik végén él, mert egy ilyen rövid ismeretség után, nagyon kevés távkapcsolat működőképes.

Barátkozni szabad!

Mindig a mélysége a fontos egy hirtelen jött kapcsolatnak, és a saját szempontjaink. Tudnunk kell, hogy meddig szeretnénk elmenni. Attól még, hogy nem vagyunk sérülékenyek, másokat megbánthatunk, így ne erőltessünk egy olyan kalandot, amiben látjuk, hogy a másik esetleg halálosan szerelmes belénk.

A flört, a barátkozás az mindenképp belefér, mert ez a másik megismerését jelenti. Ha már szexuális kapcsolatról beszélünk, akkor érdemes mérlegelni, hogy mennyire ismerjük az illetőt, mi az, amit megengedhetünk neki, s mi az, amit nem” – magyarázta dr. Fehér Gabriella. Hozzátette még, hogy nagyon fontos ez az ismerkedés, mert így az ember többet tapasztal, s majd könnyebben el tudja dönteni, hogy kivel szeretne komolyabb kapcsolatot.

Párunkkal együtt menjünk fesztiválozni

A stabil kapcsolat
„Ha nagyon stabil kapcsolatnak tűnik, amit nem érdemes felborítani, akkor jobb, ha együtt mennek a felek. Bár, ha felbomlik, akkor az megint gyanús, hogy nem is igazán volt olyan komoly, mint ahogy azt ők gondolták. Egy kísértést ki kell bírnia egy kapcsolatnak. Egymás nélkül nem érdemes elmenni bármilyen szórakozóhelyre, mert az egy kapcsolatot könnyen megingathat, főleg, ha egy nagyobb rendezvényre megy az ember a párja nélkül bulizni” – dr. Fehér Gabriella.
Biztos sokan tapasztalták már a féltékenységet, ami akkor fogja el a leginkább az embert, ha párja nélküle megy el bulizni, hát még, ha egy többnapos fesztiválra. A legjobb, amit tehetünk, hogy vele megyünk, mert könnyen felboríthatja a meglévő kapcsolatot a külön bulizás, mert a kísértés sokkal jobban megnő, s ezt az otthon maradt fél érzi a legjobban.

„Attól is függ, hogy mennyire komoly az a kapcsolat. Ha nem annyira, akkor talán nem is baj, ha szétválnak a felek. Egy fesztivál azért is jó, mert ezáltal újabb embereket ismerhetnek meg, így a régi, nem működő kapcsolatból áttérhetnek egy jobbra” – mesélte a HírExtrának a doktornő.

Ha lehet, előzzük meg a kísértést, és a féltékenységet, és inkább együtt vágjunk neki egy fesztiválnak. Nem érdemes konfliktusforrásokat teremteni, hiába bízunk meg a másikban, akkor is feszültséghez vezethet, még ha ki sem mondják egymásnak a felek, hogy mennyire féltékenyek.

Fontos, hogy tudatosan vágjunk bele egy fesztiválos kalandba, mert úgy nem szerezhetünk kellemetlen emlékeket, s nem is sérülhetünk. Meglévő kapcsolatunkra is vigyázzunk, mert hiába tudjuk, hogy nem lépünk félre, párunk attól még aggódhat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását