2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Újabb per a Microsoft ellen

A Microsoft Xbox 360 konzolja árusításának leállítását követeli egy bírósági keresetben Illinois államban egy feldühödött vásárló, mondván a cég úgy forgalmazta a konzolt, hogy tökéletesen tudatában volt egy gyártásai hibának, azaz egyszerűen selejtet árult.
2009. július 31. péntek 18:05 - HírExtra
2008 decemberében, egy évvel azután, hogy a férfi megvette az Xbox 360 gépet, a konzol rendszere elromlott, így a férfi elküldte a gépet a Microsofthoz javításra. Mivel a gépre már nem volt garancia, a vevőszolgálat 99 dollárt (19 ezer forint) kért javítási költségként és gép cseréjéért. A férfi keresetében azt is kihangsúlyozta, hogy a Microsoft semmilyen magyarázatot sem adott neki arra, hogy mi baja volt a gépének. A hiba minden bizonnyal nem a jól ismert "vörös körös halál" hibajelenség, ugyanis ezt a cég elismerte még 2007 júliusában és ennél a hibajelenségnél három évre kiterjesztette a garanciát - olvasható a gamespot.com honlapon.


A felperes nem csak azt követeli, hogy ismerjék el panaszát és térítsék meg a kárát, hanem azt is, hogy bírósági ítélettel tiltsák meg a Microsoftnak, hogy tovább árusítsa az Xbox 360 konzolt.
A redmondi cégóriás konzoljának perek sorozatát kell kiállnia, amióta csak a boltokba került. Pár héttel a 2005. novemberi indulás után rögtön egy túlmelegedéshez kapcsolódó perrel kellett szembenéznie. 2006-ban azért perelték a céget, mert az egyik olyan szoftveres frissítés, amelyik a kezelőfelületet érintette, tönkretette bizonyos felhasználók gépeit. 2007 júliusában újabb pert varrtak a Microsoft nyakába: ezúttal az Xbox Live internetes rendszer leállásai miatt. Végül még ugyanebben az évben még egyszer beperelték a céget azért, mert a konzol megkarcolta a lemezeket, hogyha a felhasználók úgy kapcsolták be a gépet, hogy az félre volt döntve.

A Microsoft egyelőre nem kommentálta az újabb ügyet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását