2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az alpolgármester szerint Dávid rosszindulatú

Rosszindulatú az MDF elnökének azon feltételezése, hogy a terézvárosi önkormányzat egy adott parkolócéget szeretne "bebetonozni" a pozíciójába - hangsúlyozta Bajor Zoltán Terézváros alpolgármestere.
2009. július 22. szerda 16:53 - HírExtra
"Azt szeretnénk elérni, hogy valóban tapasztalt cégre bízzuk az üzemeltetést. Az előírt árbevétel és referenciák mindössze azt biztosítják, hogy ne 60 férőhelyes foghíjparkolók fenntartói jelentkezzenek, hanem azok a cégek, akiknek egy több mint 6000 parkolóhelyes kerületi rendszer üzemeltetése sem jelent gondot. Ezért rosszindulatú az a feltételezés, hogy az önkormányzat bárkit szeretne bebetonozni a kerületi parkolási rendszer megújításával" - írta MTI-hez eljuttatott közleményében a kerület alpolgármestere szerdán.

A politikus kiemelte: a korábbi átláthatatlan rendszerrel szemben a pályázati kiírás alapján nyomon követhetőek lesznek a nyertes cég bevételei, az önkormányzat részesedése pedig - csupán az elmúlt néhány év adatai alapján is - többszöröse lesz a korábbiaknak.

Bajor Zoltán szerint Dávid Ibolyának az önkormányzatot kellett volna megkeresnie ahelyett, hogy "újságolvasáskor merít ihletet a nyári uborkaszezonban szerepléshez".

"Ahelyett azonban, hogy a konzervatív párt azt az önkormányzatot támadja, amelyik időben döntött a pályázatról, inkább azoknál a kerületeknél kopogtasson, akiknek szintén idén jár le a 10 éves koncessziója, mégsem gondoskodtak még a saját szerződésük megújításáról" - tette hozzá Bajor Zoltán.

Dávid Ibolya szerdai sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a kerületi lakosok és az MDF is tiltakozik az ellen, hogy újabb tíz évre szerződést kössön Terézváros a sokat bírált Centrum Parkoló Kft.-vel.

Az "arcátlan" pályázati kiírás szerint a kerület évente mindössze öt és fél napnyi parkolási díjban részesülne parkolóhelyenként, a többi bevétel, valamint a pótdíjak és a kerékbilincs-díjak is a nyertes céget gyarapítanák. A pályázat nyertese így mindössze évi 25 ezer forintot fizetne parkolóhelyenként az önkormányzatnak - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását