2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Pars olimpiai ezüstöt kaphat utólag

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) augusztus 26-án hozza meg végleges döntését a pekingi olimpiáról doppingvétség miatt kizárt két fehérorosz kalapácsvető ügyében, így az eredetileg negyedik Pars Krisztián várhatóan csak ezt követően kapja majd meg ezüstérmét.
2009. július 13. hétfő 19:20 - HírExtra
A határozatot eredetileg hétfőn közölte volna szervezet, amely azonban arról adott tájékoztatást, hogy újabb dokumentumokat kért be az ügyben.

A játékokon második Vagyim Gyevjatovszkij és harmadik Ivan Tyihon eredményét december 11-én törölte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), amely ezt követően kérte fehérorosz tagszervezetét a medálok visszaszolgáltatására.

A fehéroroszok ugyanakkor - minden szabályt "felrúgva" - még mindig nem küldték vissza az érmeket, arra hivatkozva, hogy továbbra is bíznak atlétáik ártatlanságában. A két kalapácsvető januárban fellebbezett a CAS-hoz, amely egyszer már elutasította beadványukat. Ezt azonban ismét megtámadták Tyihonék.

"Egész egyszerűen nem találok szavakat arra, hogy mennyire csalódtam az olimpia mozgalomban - nyilatkozta az MTI-nek Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) főtitkára. - Nem tartom méltónak a sporthoz, hogy egy évvel és nyolc nappal az olimpiai döntő után még nincs döntés arról, hogy hivatalosan ki az ezüstérmes. Ezek a versenyzők, akik egész életüket arra teszik, hogy ország-világ előtt megfeleljenek, nem azt érdemlik, hogy így semmibe vegyék a teljesítményüket. Elkeserítőnek tartom, hogy erre a szintre süllyedt az olimpiai mozgalom, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség ezt soha nem engedné meg a saját hatáskörén belül. Mi eddig sem vártunk, és most sem fogunk augusztus 26-ig várni, számunkra Pars Krisztián olimpia ezüstérmes, és csak bízni tudunk abban, hogy ezt a NOB is minél hamarabb kijelenti."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását