2024. április 23. - Béla
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Úristen, mit tettek Overdose-zal!?

Sztárlónak sztárhoz méltó bánásmód jár, s ha nem azt kapja meg, hát muszáj költözködni. De hová viszik Overdose-t?
2009. július 7. kedd 15:47 - HírExtra
Mikóczy Zoltán, a tizenkétszeres győztes Overdose tulajdonosa jó és rossz hírekkel érkezett haza Franciaországból, ahol lovát a legjobb szakemberek kezelik.Kezdjük a jóval: Dózi patasérülése szépen gyógyul. Azonban itt van sajnos rögtön a rossz is: kiderült, hogy felépülését más sérülés is hátráltatja. Sőt, a nantes-i tréningtelepen menedzsmentjének határozott kérése ellenére is több munkát végeztettek Overdose-zal, mint amennyit a rehabilitáció megkívánt volna. Ezt a böszmeséget nem is lehet szó nélkül hagyni, Dózi „pakol”, és ismét költözik. Azt, hogy hova viszik Overdose-t kiderül a PannoniaOverdose.hu és Mikóczy Zoltán tulajdonos beszélgetéséből:

Mik a legfrissebb hírek Overdose állapotával kapcsolatban?

Sajnos a franciaországi rehabilitáció nem a várakozásoknak megfelelően alakult a számunkra. Mint ismeretes, Dózi június 23-án, kedden este érkezett meg Henry-Alex Pantall mester beaupreau-i (Nantes-tól mintegy ötven kilométerre található kisváros) tréningközpontjába. Csütörtök reggel már repültem utána, majd a pénteki és szombati átmozgató munkákat már személyesen tekintettem meg. Ekkor már jelentkeztek a problémák első jelei, amik abban álltak, hogy az ott több évtizede megszokott, mindennaposnak számító tréningmódszer nem találkozott azzal az elvárásunkkal, hogy Overdose egyedül, és ne csapatban dolgozzon. Egyértelműen tisztáztuk, hogy Overdose esetében csak rehabilitációról van szó, nem pedig a kondíciója feljavításáról, illetve versenyre való felkészítéséről.

Azt is tisztáztuk Pantall mesterrel, hogy a célunk kizárólag az, hogy a kovácsmester naponta tudja felügyelni a patanövekedés állapotát, ha pedig szükséges, akkor azonnal, megfelelően tudjon közbelépni. Ezután hazautaztunk.

Mik az új fejlemények? Hiszen röviddel ez után ismét több napra Overdose-hoz utazott.


Múlt héten, szerdán reggel indultunk el Ribárszki Sándor idomárral és dr. Szmodits Zsolttal, Overdose személyi állatorvosával, hogy a felmerült kommunikációs problémát megtárgyaljuk. A csodálatos körülmények ellenére a találkozás okozta öröm nem volt teljes. Problémás patái a vártnak megfelelően növekednek, erősödnek, azokkal kapcsolatban a kovácsmesternek nem kellett beavatkoznia. Azonban az itthon bevált, személyre szabott, a ló pillanatnyi állapotának megfelelően kialakított rehabilitációs módszert határozott kérésünk ellenére sem folytatták.

Az általuk alkalmazott „rehabilitáció” következtében mozgásszervi problémák léptek fel. Ez sajnos elkerülte a figyelmüket. Csak a ló patájára koncentráltak, így pedig továbbra is túlzott mennyiségű mozgást írtak elő Dózinak.

Igazából a huszonnegyedik órában érkeztünk. Overdose számára immáron a leghatározottabban, személyesen jelöltük ki azt a mozgásmennyiséget és terápiát, amit a jelenlegi állapota megkíván. Bízunk benne, hogy Dózi sem mentálisan, sem fizikálisan nem szenvedett maradandó károsodást. Mindezek figyelembe vételével, a következő patkolást a helyszínen megvárva, azt követően döntünk majd a folytatásról.



Milyen lépéseket terveznek, hol és hogyan folytatódik a gyógykezelés?


Hétfő délelőtt ultrahangos vizsgálatot végeztünk Overdose jobb első lábán. A leleten egyértelműen látható egy kis fokú ínsérülés. Az ottani állatorvos Szmodits doktorral egyeztetve újabb nyolc napos pihenőt rendelt el Dózi számára. Ez alatt kiutazom arra a két lehetséges helyszínre, ahol a rehabilitációja folytatódhat: Chantilly-ba és az angliai Pulborough-ba. Így még a döntés meghozatala előtt meggyőződhetek a helyszínek alkalmasságáról, és beszélhetek az ottani személyzettel. Most azt is elképzelhetőnek tartom, hogy talán mégis Alagra tér vissza Overdose, és itt folytatódik majd a rehabilitációja.
Forrás: HírExtra/PannoniaOverdose.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

butus55
2009. július 7. 20:04
Én nem értek a lovakhoz, viszont ahová a lányom jár lovagolni, ott az oktató már télen megjósolta Overdose jövőjét.Igaz Ő 2-3 versenyutánra "várta" a sérülést. Szerinte a ló körül túl nagy volt a felhajtás, a feszültség ezért várható volt a sérülés. A ló megérzi, majd átveszi a körülötte lengő hangulatot. Azért szurkolunk neki, hogy mihamarabb felépüljön. Csak ne hurcolásznák kapkodva ide-oda, mintha itthon nem lenne elég szakember. Elvégre lovasnemzet vagyunk vagymi!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását