2024. április 18. - Andrea, Ilma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Esztergom polgármestere asszonyveréssel és magyar terroristával fűszerezve

Meggyes Tamás esztergomi polgármester és országgyűlési képviselő felesége szerint a férje többször durván bántalmazta, míg Meggyes szerint politikai összeesküvés van a háttérben. Meg a bolíviai merénylők.
2009. június 23. kedd 19:04 - Pásztor Balázs
Alapfelállás

Részlet a nyilatkozatból
Biztos vagyok benne, hogy minden anya úgy cselekedne mint én. Még azok is, akiknek négy hónapos gyermekükkel a karjukban nem kellett átélni azt, hogy a szék karfájába verik a fejüket, még azok is, akiknek nem szorítanak párnát az arcukba, hogy ne hallatszódjon a sikolyuk. Velem mindez és még ennél is szörnyűbb dolgot történtek. Én anyaként és nőként felvértezve elhatároztam, mindent megteszek, hogy gyerekeimet magamnál tudhassam! (Kui Rózsa nyilatkozata)
Adott Esztergom polgármestere, akit rengeteg rágalom ér - bár gyakran rá is szolgál. Annyi bizonyos, hogy több fórum és politikus ráállt Meggyes Tamás - egyébként Fideszes országgyűlési képviselő - lejáratására - köztük szeretgom.hu oldal is.

Lehet ezt szimplán politikai ellenérdekből tenni, vagy abból a szent meggyőződésből, hogy egy vállalhatatlan, korrupt és brutális városvezető ellen indítottak szent hadjáratot - természetesen mindkét oldal a saját verzióját állítja be tényként.

Ám a politikus családját belekeverni hatalmas disznóság - ahogy az is, ha ő veri laposra otthon a terhes feleségét. Majd elvenné tőle a gyerekeket. Már csak az kérdés, hogy melyik az igaz? - bár a jelenlegi politikai helyzetet elnézve a „mindkettő” válasz sem kizárt.

Kui Rózsa, Meggyes volt felesége június elején azt állította, hogy a férje többször bántalmazta, terhesként fejét a székbe verte, feszítővassal tört rá, párnát nyomott a fejére, szapulta, megcsalta és egyéb más szörnyűségeket művelt vele. Eddig elmondása szerint azért nem szólt, mert a gyerekek érdekét tartotta szem előtt, de most, amikor Meggyes a válóper részeként el akarta őket tőle venni, kénytelen volt a nyilvánossághoz fordulni. (Meglepően hasonló téma: a korrupt hatalom kontra gyermekéért harcoló anya igaz történetét Clint Eastwodd tavaly remekül feldolgozta, majdnem Oscar is lett belőle).

Ezt Meggyes egy 26 oldalas cáfolatban hárította el, amelyben többek közt azt ecseteli, hogy a felesége idegileg labilis, viszonyt folytatott börtönviselt ex-férjével, segédkezett a közös házuk felgyújtásában, és hogy csak a pénz érdekli - a gyerekek nem. A polgármester szerint tetteit természetesen helyi politikai ellenfeleivel összejátszva követte el, amelynek egyetlen célja az ő lejáratása. Mindezt rögzített SMS-ek és hangfelvételek garmadája bizonyítja és feljelentéssel fenyegetett meg mindenkit, aki ebben részt vett - állítja Meggyes. (Az esetről a holdrabló és a vastagbőr nevezetű, igen népszerű blogok is beszámoltak, még a cáfolat előtt.)

A képlet bonyolódik

Maga a cáfolat rengeteg kérdést felvet - és most nem az olyan eldönthetetlen dolgokkal kívánunk foglalkozni, minthogy kinek van igaza. Először is miért gyűjti Meggyes az sms-eket 2003 óta? Talán azóta készül arra, hogy a felesége egyszer ellene fog támadni? Honnan van ennyi technikai háttere, hogy hangfelvételeket megszerezzen - vagy ha az sms-ek nem tárolta, azokat visszahívja? Csak nem egy UD Zrt.-szerű titkos szervezet áll itt is a háttérben?

Ha 2000-ben házasodtak, akkor miért és hogy romolhatott nem egészen három év alatt ennyire ellenségessé egy kapcsolat? Ne feledjük, hogy egy polgármesternek hosszú időre szóló, nagy horderejű döntéseket kell hoznia, amilyen például egy házasság. Mi van akkor, ha Meggyes más ügyekben is ennyire rossz döntéseket hoz ? - mint ahogy azt a szeretgom.hu is állítja.

Ha Meggyes mindent cáfolt, miért nem cáfolta azt az orvosi jelentést, ami szerint Kuit majd tíz éve nagyon elverték. Ha igaz, akkor tényleg Meggyes volt? - aki ellen eljárás is indult, de aztán valamiért megszüntették (az ügyészség nem válaszolt a miért-re). Hogy kerülnek a képbe a bolíviai elnökgyilkosságot állítólag megpróbáló magyarok?

Kui Rózsa ma délután hattól válaszolt a közönség kérdéseire, a szeretgom.hu-n. Sajnálatos módon kerülte a túl konkrét, vagy merőben új információkat nyújtó válaszokat, így túl sok minden nem derült ki - csak annyi, hogy az sms-ek valódiságát, a hangfelvételeket, - és úgy általában a 26 oldalas szösszenetet - nem cáfolta. "Az SMS-ek nem teljes terjedelmükben kerültek nyilvánosságra, ezzel a férjem saját magának ártott."

Na most mi van?


A lényeg talán nem is annyira az igazság, vagy a gyerekek sorsa - már ha az átlagember szemével nézzük. Vezethet-e egy várost egy olyan ember, aki ellen ennyien és ilyen elszántan vannak? Nem e lenne jobb az egész Fidesznek - bármi is a dolog vége -, ha Meggyest a következő választásoknál szépen, csendben elfelejtenék? (eddig erre nem sok esély látszik) Ugyanis már Orbán Viktort is ostromolják az üggyel kapcsolatban. És úgy egyébként is, mi folyik Esztergomban?

Az egészből valami olyasmi kezd körvonalazódni, ami jóval átlépi Esztergom határait - és ami talán az egész magyar belpolitikát megfelelően szimbolizálja. A két oldal annyira erősen egymás ellen van, hogy lassan az se lenne meglepő, ha aknavetők kerülnének elő, ráadásul mindkettő a legtöbb energiát abba fekteti, hogy a másikat lejárassa.

Ráadásul előkerült Perza Renátó is, amely olyan lavinát vonhat maga után, amibe nem csak Meggyes és volt arája remeghet bele - hanem náluk jóval többen.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

gubaba
2009. június 23. 20:09
Én csak egy dolgot nem értek azzal a buta rajzfilm-lány fejemmel: Tessék mondani, ha ez a szegény asszony annyira labilis, hogy már betegnek mondható, akkor ki az a lelketlen állat, aki összeadja magát vele és meg is dugja, sőt fel is csinálja az ártatlanját? Ilyen embertelen cselekedet csak ettől a 26 oldalas levélírótól telik!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását