2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Lendvai: Új elnökjelölt kell őszig

Az MSZP-nek meg kell alkotnia új baloldali választási programját és a programot hitelesítő új miniszterelnök-jelöltet is meg kell találnia ez év őszén - mondta Lendvai Ildikó pénteken Győrött.
2009. június 20. szombat 08:51 - HírExtra
Az MSZP elnöke a megyei pártfórum előtt tartott sajtótájékoztatóján leszögezte: meg fogják találni a megfelelő miniszterelnök-jelöltet, hiszen az MSZP-ben vannak olyan fiatalok, akik egyszerre baloldaliak, erkölcsileg feddhetetlenek, és fiatal koruk ellenére bizonyos politikai tapasztalattal már rendelkeznek. A miniszterelnök-jelölt lesz a kampány "arca", ő lesz az igazi új arc.

Kérdésre válaszolva Lendvai Ildikó kijelentette: a pártvezetésben már vannak új arcok, de oda is több kell.

A július 4-ei kongresszusról szólva a pártelnök hangoztatta: az EP-választás kapcsán a helyzet értékelésében új kihívás a szélsőjobboldal megerősödése. A Jobbik jól kérdez, de rosszul, "gyilkos módon válaszol" - tette hozzá.

Amit pedig az MSZP-t illeti - mondta -, a kongresszusi értékelésen sorra kell venni azokat a társadalmi kérdéseket, amelyekre a baloldal eddig nem tudott megfelelő választ adni.

Lendvai Ildikó kifejtette: egy modern európai baloldali pártnak két karakter rajzolja meg az arcát. Az egyik a progresszív modernizációs feladat felvállalása, a másik pedig a baloldal hagyományos szavazóbázisának nyelvén való beszélni tudás, azaz "a kisember-pártság". Márpedig, ha a baloldali karaktert erősíteni akarják, akkor a modernizációs célok fenntartásával a baloldali kisember számára érthető módon és nyelven, "kevésbé felülről vezérelten" kell a társadalmat a szocialista pártnak tovább alakítania - mondta.

Lendvai Ildikó kitért arra, hogy a kongresszus feladata lesz annak meghatározása is, hogy mit várnak a jelenlegi kormánytól, amelyet a gazdasági válságkezelésben továbbra is támogatnak. Ugyanakkor úgy látják, hogy a társadalmi válság megelőzésében az MSZP-nek kezdeményezőbbnek kell lennie. E cél érdekében a közbiztonság, a szociális biztonság és az erkölcsi biztonság erősítésére helyezik a hangsúlyt és ezekre vonatkozó intézkedéseket ajánlanak majd a kormány figyelmébe. Fontosnak tartják, hogy saját áldozatvállalásukat az emberek igazságosnak érezzék, ezért a szocialista párt továbbmegy az eddigi intézkedéseken, amelyek az állami, a politikai és a gazdasági elit közös tehervállalását kérték. Ebben a szellemben az MSZP újabb javaslatokat fog megfogalmazni - közölte a pártelnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. június 20. 11:29
"Késő minden kis öreg
Eső után köpönyeg..."
d.a.angela
2009. június 20. 10:12
kisemberpártság????=??? a szerintük a politikához hülye emberek összefoglaló neve lenne????
Néhza olyan elemzéseket hallok tőlük, hogy már kételkedem, hogy ezen a bolygón élnek. Mint valami magasabbrendű organizmus úgy beszél itten. Akkor jobb, ha tudja, hogy ezektől az alacsonyabbrendű választóktól függ a párt léte és nem biztos, hogy még egyszer sikerül hülyét csinálni az emberekből. Jó lenne, ha mint felnőtt felelős emberekre gondolna ránk, akik pontosan tudják miért vonták meg a bizalmat tőlük... és lehet vissza sem kapják.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását