2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kormánygarancia kell a budapesti vébéhez

A kormány mielőbb adjon garanciát arra, hogy támogatja a 2010-es budapesti triatlon-világbajnokságot, mert az esemény megrendezése sportszakmai, turisztikai és országimázs-építési szempontból is kiemelkedő fontosságú Magyarország számára.
2009. június 10. szerda 14:42 - HírExtra
A testület szerint a triatlon-vb várható bevételei, illetve a rendezvény reklámértéke jelentősen meghaladja a szükséges állami támogatás mértékét, ezért az összességében nem jelent kiadást a költségvetés számára, csupán a később befolyó adó- és járulékbevételek megelőlegezését igényli.

A bizottság felkérte Varga Zoltán sportügyekért felelős önkormányzati minisztert, haladéktalanul intézkedjen annak érdekében, hogy a triatlon-vb támogatásának kérdése még e hónapban a kormány elé kerüljön. Ez azért fontos, mert a szervezőbizottság június 30-ig kapott haladékot a nemzetközi szövetségtől, hogy bemutassa a vb megrendezéséhez szükséges támogatásokról szóló igazolást. Ellenkező esetben elvehetik Budapesttől az eseményt, amelynek megrendezését a magyar főváros 2006-ban 30-19-es szavazati aránnyal nyerte el Manchesterrel szemben. A Gyurcsány-kormány akkor egyértelmű szándékot jelzett és ígéretet tett a sportesemény támogatására, de erről írásos garancia nem született.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását