2024. április 18. - Andrea, Ilma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Overdose bajban van?

Újrapatkolták a magyar csodalovat, az új lábbeliről Mikóczy Zoltán tulajdonos döntött. A mesterkovács Max Fournier jó munkát végzett, Overdose azonban még soká lesz száz százalékos.
2009. június 4. csütörtök 18:10 - HírExtra
A PannoniaOverdose.hu, Dózi hivatalos oldala jóvoltából íme egy rövid interjú a betegeskedő-sérült Overdose francia mesterkovácsával, Max Fournier-vel.

Pár hete ön kifejezetten Cristophe Soumillon kérésére utazott Budapestre, akkor találta meg és fel is tárta a tályogot Overdose bal első lábán. Most milyennek találta az állapotát?

Jobb, de még messze van attól, hogy teljes gyógyulásról beszélhessünk. Nőnie kell a pata irharétegének, regenerálódnia kell, mert egyszerűen nincs neki. Háromhetente újra megnézem, de az lenne a legjobb, ha egy hónapra elvihetném.

Mikóczy úr mellettünk bólogat is, meg sejtelmesen mosolyog, ebből úgy érzem, javaslatát alaposan meg fogja fontolni.


Akkor hetente négy nap láthatnám, s azonnal váltani tudnék, ha valami újabb probléma van. Egy hónapig úgy sem lehet még komolyabb munkákról szó.

Most mi történt?

Egy speciális vasat tettem rá, hátul van egy keresztpánt, ez az én találmányom. Ha óhajtja, megmutatom.

Le is fénylépezhetjük?

Szó sem lehet róla.

A 2007-es Prix du Jockey Club azaz a francia derby győztesét, Lawmant is ön patkolta.

Nem is volt semmi baja. Csupán érzékenyek voltak a lábai, egy új technikát alkalmaztam nála, amit az Egyesült Államokban tanultam, egy karbonszálas betét kerül rá, ettől sokkal gyorsabban fel tudja emelni a lábait.

Melyek voltak a legdrágább lábak, amelyekhez eddig szerencséje volt?

Marchand d’Or, Touch of Land, utóbbi patáját ragasztottam először, mondhatni rajta tanultam, győzött vele Baden Badenben, Dubaiban, s kétszer nyerte a Prix Dollart és a Grand Prix de Vichyt.

Előbbit jobban ismerjük, hiszen ő nyerte Párizsban az újrafutott versenyt, s egyike a világ legjobb sprintereinek. Milyen a legújabb párizsi cipődivat, már az ön szakmájában?

Amerikában szögelik a patkókat, de én egy új, ragasztásos technikát dolgoztam ki, amellyel jobban el tudnak rugaszkodni, nagyobb erőt tudnak kifejteni, s mint egy lökhárító, elől felfogja a terhelést. Egy éve használom, egyre több lónál. Amikor a patkót felszögelik, az hozzáér a patához, zavaró hatású és közel sem olyan rugalmas.

Rendkívül sportszerű a cselekedete, hiszen ön Marchand d’Or kovácsa, vagyis ez olyan, mintha a Lazio sportorvosa kezelné a Roma nagy sztárja, Totti lábát.

Ez természetes, fussanak csak együtt.

Bár már látnánk!

Nekem minden jó ló egy újabb kihívás, s ha nyer, egy újabb öröm.

Hát még nekünk, és persze a tulajdonosnak, Mikóczy Zoltánnak
Forrás: HírExtra/PannoniaOverdose.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását