2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Saját kardjába dől a Fidesz - bár az MSZP tartja azt

Az MSZP szerint a Fidesz-hű médiatulajdonosok is offshore cégekkel kerülik el az adókat - így a párt 80 fokos pálinkát iszik, de harmatvizet prédikál. A dolog pikantériája, hogy eddig a Fidesz offshore-ozott le majdnem minden kormánypárti kötődést.
2009. május 8. péntek 19:09 - Pásztor Balázs
Vadászaton

-Megdöglött. - jelentette ki a szemüveges, sólyomjeles idegenvezető, mikor odavitte a vadászokat a leterített vadhoz, amely a belpolitikai szafari kellős közepén terült el. Igaz ami igaz, a szegfűkkel díszített egykori uralkodó több sebből vérzett. Az arcán lévő, libát formázó maszk is lehullóban volt, és egyre inkább egy táncoló idealista kezdett mögüle kibontakozni. Nem volt szép látvány, ráadásul a virágokat is hervasztotta maga körül: a szegfűket épp úgy, mint az ibolyákat és a tulipánokat, amiknek maradványaiból épp turul madarak építenek fészket maguknak.

- Nem, még nem. - szólott a narancsjeles, koronás fővadász, és a vergődő lényre emelte Offshore feliratú puskáját. Már sok sebet ejtett vele a teremtményen, tudta hogy egy ilyen, közelről leadott újabb lövés halálos lehet. Ám a haláltusáját vívó nagyvad hirtelen elkapta fegyvert, mégpedig úgy, hogy az elsült, és fájdalmas sebet ejtett a fővadász hatalomért sóvárgó testén.

Konkrétabban

Így is jellemezhetnénk az esetet, ami péntek délután történt Török Zsolt MSZP-s képviselő előadásában. Az egész onnan indult, hogy a válság miatt túlköltekeztek az államok, így sürgősen meg kellett növelni a bevételeket. Obama volt olyan bátor, hogy hozzányúljon az addig sérthetetlen szűzlánynak tekintett adóparadicsomokhoz (a pénzmosás és adókerülés legjobb törvényes eszközeihez), és megpróbálja őket - pontosabban az ottani amerikai pénzt - megadóztatni. Ezen sok más állam - köztük Magyarország szakértői kormánya is - felbátorodott, és ők is hasonló lépésre szánták el magukat.

Ezért az egészért elviekben a pénzügyminiszter, és természetesen a miniszterelnök felel. Az ellenzék viszont jogosan hívta fel a figyelmet, hogy ezen személyek éppen ilyen cégeket üzemeltettek, no meg Oszkó azt taníttatta, hogy ezekkel miként kell játszadozni. A kormány kommunikációja vegyes, s ekképp életlen volt: egyrészt azt hangoztatták, hogy a rablóból lesz a legjobb pandúr, másrészt hogy ezek csak ilyen „fél-adóparadicsomok” voltak és így ez annyira nem is nagy gáz. Az ennek elfogadáshoz szükséges társadalmi bizalom meg vagy húsz éve hiányzik az országból, így nem csoda hogy általánosságban a Fidesz vészharangja zúgott az emberek fejében.

Aztán a narancsosok ezt is - mint mindent, ami valaha is bejött nekik - elkezdték a végtelenségig fokozni, egészen addig, amíg az emberek unalmasnak tartották, vagy kiábrándultak belőle. Szinte minden kormányügynél „feltárták”, hogy ennek offshore cége van, az az offshore cégeknek kedvez - ha ezt nem lehetett, akkor jött az ide társult, ám már kissé unalmasnak ható külföldi tőke szerepe. Eme fegyvert annyiszor lőtték el, hogy kezdte a „Gyurcsány a hibás” szerepét felvenni, azonban nem vették észre, hogy a vergődő MSZP képes ugyanezzel visszalőni.

Felvenni a fegyvert

„Ha kesztyűt dobnak eléd, vedd fel” és „sárkány ellen sárkányfű” tartják az ide illő mondások, amiket Török Zsolt is ismerhetett. De ahelyett, hogy további népi badarságokat sorolnánk, nézzük meg mit tett a szocialista honatya a péntek délutáni sajtótájékoztatóján. Pódiumáról kinyilatkoztatta: több, a Fideszhez hű média tulajdonosának is van offshore cége, miközben a legnagyobb ellenzéki párt átkozza politikai ellenfelei hasonló vállalkozásait.

Példának a Magyar Nemzet tulaj, Liszkay Gábor által több mint három évig képviselt, Amerikában bejegyzett offshore cégét említette, a Hír TV-t birtokló Töröcskei Istvánt összefüggésbe hozta egy Libériában bejegyzett társasággal, és azt is odabiggyesztette, hogy a Heti Válasz tulajdonosa, Lantos Csaba csak az elmúlt két évben legalább négy esetben volt tulajdonosa offshore cégeknek. Ezt kétségbeesett visszalövésnek is tekinthetnénk, csakhogy az említett esetek nem légből kapott koholmányoknak látszanak.

Ha mindez igaz, akkor Fidesznek érdemes körülnéznie a saját háza tájékán, mielőtt az önmaga által ásott verembe esik, igen csúnya visszhanggal. Sőt, most az offshore fegyver is könnyen eltompulhat, hisz a korrupciónál már ugyanez megtörtént: az egyik azt mondta a másikra hogy korrupt, az meg válaszolt, hogy „de te is!”, és ezen annyira összevesztek, hogy az átlagember szemében már mindegyik az. Mi, a belpolitikai szafari ártatlan, szemlélődő turistái csak abban reménykedhetünk, hogy Bajnai törvénycsomagja majd tisztáz és megadóztat minden gonosz offshore ügyletet - és hogy közben dob valamit a középpontba, amire elkattinthatunk pár botrányéhes képkockát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Baradlay
2009. május 13. 17:42
A kommunistak dolnenek bele a sirba!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását