2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Újabb kamaszt vádolnak rablással

Újabb fiatalt hallgatott ki gyanúsítottként a rendőrség az április 30-án Kiskunlacházán egy 12 éves kislány ellen elkövetett csoportos rablás kísérlete ügyében - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-vel.
2009. május 5. kedd 17:59 - HírExtra
Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy a ráckevei rendőrkapitányság nyomozói már kézre kerítették a bűncselekmény egyik feltételezhető elkövetőjét, M. Roland 17 éves fiatalembert, aki a kihallgatása során részleges beismerő vallomást tett.

Kedden további két társát hallgatták meg az üggyel kapcsolatban. Közülük N. T. 15 éves kamasz gyanúsítottá vált, miután különféle bizonyítékok merültek fel a bűnösségére vonatkozóan. Másik két fiatalt tanúként hallgattak meg a bűncselekmény körülményeinek feltárására.

Április 30-án, a kora délutáni órákban Kiskunlacházán - egy akkor még ismeretlenek fiatalokból álló csoport - az úton megállított egy biciklivel hazafelé kerekező kislányt. A gyerek két kezét lefogták, majd átkutatták zsebeit. A nála lévő táska tartalmát - értékek után kutatva - a földre szórták. A kislány a cselekmény során az elsődleges orvosi vélemény szerint 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A nyomozás szerint jelenleg nem állapítható meg összefüggés a 2008. november 23-án Kiskunlacházán elkövetett gyerekgyilkossággal, amikor egy 14 éves kislány - a mostani megtámadott tanuló barátnője - volt az áldozat.

A rendőrök már korábban ellenőrizték M. Roland alibijét, megtörtént DNS-vizsgálata is, s ennek eredményeként a vizsgálat alapján az akkori bűntény lehetséges elkövetői köréből kizárták.

A sajtóreferens arra is kitért, hogy Kiskunlacházán tavaly az előző évhez képest 17,6 százalékkal csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma. A kapitányság emberei szorosabb együttműködést alakítanak ki a helyi családsegítő és gyermekjóléti szolgálattal, hogy iskolai közös előadásokban hívják fel a figyelmet, miként tudják a gyerekek elkerülni az áldozattá válást. Pedagógusok, szakoktatók pedig ezentúl sűrítik a családlátogatásokat is, éppen a bűnmegelőzés érdekében - mondta Beluzsárné Belicza Andrea.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását