2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Iskola már van, de gyerek nincs

Elmaradt a pátyi általános iskola bővítésének keddi átadása-átvétele, mert a megrendelő önkormányzat képviselőinek egy része nem fogadja el a kivitelezők munkáját, ezért a kész tantermek négy hónap után továbbra is üresen állnak - közölte a Pest megyei nagyközség polgármestere az MTI-vel.
2009. május 5. kedd 16:13 - HírExtra
Bognár András (független) az előzményekről elmondta, a falu általános iskolája két helyen működik, ezért az önkormányzat úgy döntött: a régi épületet eladja, az újabbat felújítja és új tantermekkel bővíti. Az összesen 500 millió forintos munka időarányos részét a beruházó cég még tavaly el is végezte, ám a 14 tagú testületből nyolcan-tízen máig nem hajlandók átvenni az új egységeket. Holott a jogos kifogások ellenére a tantermek rendeltetésszerű használatának nincs akadálya - tette hozzá.

Kovács János, a kivitelező Poli-Paragon Kft. ügyvédje arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a társaság a műszaki átadásnál felmerült hibákat még tavaly kijavította, a testület egy része mégsem hajlandó átvenni a tantermeket. Omray Ferenc, a Pátyi Szülői Egyesület elnöke az MTI-t arról tájékoztatta, hogy levéllel fordul az Oktatási Hivatalhoz, kérve, vizsgálják ki, miként fordulhatott elő, hogy a helyi önkormányzat képviselői őrző-védő szolgálat embereivel, az iskola tanulóinak szeme láttára dulakodtak, szidalmazták egymást az építkezés körüli viták során.

Az eset még április 29-én történt, amikor néhány képviselő biztonsági emberekkel jelent meg az építkezés helyszínén, hogy átvegyék a tantermeket. A botrányos jelenetnek szem- és fültanúi voltak a napközisek és a délutáni foglalkozások tanulói, illetve több szülő is - közölte a civil szervezet elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását