2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Draskovics előkeresteti a romagyilkosokat, ha törik, ha szakad

A rendőrség kézre fogja keríteni a romák elleni támadások tetteseit - mondta Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter hétfőn az Országgyűlésben.
2009. április 27. hétfő 16:05 - HírExtra
"Addig nem nyugszik a rendőrség, és nem nyugszom én magam személyesen sem, amíg az elkövetőket a törvény rendje szerint bíróság elé nem lehet állítani" - fogalmazott a szakminiszter napirend előtti felszólalásában.

Korábban a Borsod megyei Nagycsécsen két embert, Tatárszentgyörgyön egy apát és ötéves kisfiát lőttek agyon ismeretlenek, miután házukat felgyújtották, míg legutóbb, szerdán éjjel a Szabolcs megyei Tiszalökön lőttek agyon egy szintén roma származású embert.

Draskovics Tibor hozzátette: a nyomozáshoz valamennyi személyi és anyagi feltétel rendelkezésre áll, a rendőrség "szokatlanul nagy erővel, szokatlanul szervezetten, egy hetven fős nyomozócsoport létrehozásával", legjobb szakmai tudásával teszi a dolgát.
Utalt arra, hogy az országos rendőrfőkapitány 50 millió forintra emelte a nyomravezetői díjat.

Az elkövető vagy az elkövetők profik, "profik a gyilkolásban, profik az előkészítésben, profik a nyomok eltűntetésében". Ez nem csökkenti, hanem a növeli a rendőrség felelősségét - vélekedett.

Draskovics Tibor úgy fogalmazott, hogy azok a gyilkosságok, amelyek az utóbbi időben sorozatban, a falvak szélén, a romák sérelmére történtek, még elvetemültebbek, még aljasabbak, mint amilyenekhez általában hozzá vagyunk szokva.

Úgy vélte, ezek a bűncselekmények a demokratikus, a toleráns, a sokszínűségre, a másság elfogadására épülő Magyarországot is támadják. Hozzátette: ezek ellen a tettek ellen a lehető legnagyobb elszántsággal és határozottsággal kell fellépni, így tesz a rendőrség, és így kell tennie az egész országnak is.

A rendészeti miniszter elmondta, azért kapott új feladatokat a rendőrség, hogy szervezze meg az önkormányzatokkal együtt minden településen, ahol a kockázat nagyobb, a polgárőrök, az érintett közösségek együttműködését, dolgozzanak együtt roma és nem roma polgárőrök.

A fideszes Lázár János szerint ma Magyarország teljes egészében képtelen arra, hogy garantálja a védelmet, a biztonságot az állam egész szervezetének, az adófizetőknek, a tisztességes jogkövető polgároknak.

"A magyar adófizetők azért tartják a rendőrséget, azért tartják az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumot és azért fizetik önt, hogy ön cselekedjen, miniszter úr" - mondta az ellenzéki képviselő Draskovics Tibornak.

Szavai szerint ezekben az ügyekben a miniszternek nem kevés személyes felelőssége van, hiszen joga van arra, hogy egyértelmű és világos utasítást adjon. Azt kérdezte a tárcavezetőtől, miért nem adott utasítást a tíz nappal ezelőtti neonáci tüntetés feloszlatására.

Simicskó István (KDNP) azt mondta, veszélyes dolog játszani a rasszizmussal, nagyon veszélyes egyszer azt mondani, hogy nincs cigány elkövető és cigány áldozat, máskor meg azt mondani van cigány elkövető és cigány áldozat. "Nem politikai tőkét kell kovácsolni a rasszizmusból, és nem félelmet kell generálni az emberekben" - fűzte hozzá.

Teleki László (MSZP) azt kifogásolta, hogy az ellenzéki képviselők egyetlen szót sem szóltak arról, hogy együttéreznek a Tiszalökön elhunyt férfi családjával.Ez a közbeszéd nem használ a cigányságnak, nagyon sokszor erőt ad azoknak, akik a gaztetteket elkövetik - hangsúlyozta.

Gusztos Péter (SZDSZ) minden segítséget meg kell adni a rendőrségnek, hogy fel tudjon lépni a politikai terrorizmus ellen.Hozzátette: ahogy a Méltóságot Mindenkinek Mozgalom petíciója tartalmazza, a rendőrségnek kötelessége állandó járőrözést biztosítania a szélsőségesen szegregált településeken.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Baradlay
2009. április 27. 16:55
Mikor drazse rajon,hogy romak gyilkoljak egymast
nem fogja oket keresni!!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását