2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Majdnem 140 éves tortaszelet eladó

Ki fizetne közel ötvenezer forintnak megfelelő összeget egy szelet tortáért, amely ráadásul a legkevésbé sem friss, hiszen már 138 éves? Viszont egy királyi esküvőről származik, 1871-ben Viktória angol királynő lányának, Lujza hercegnőnek az esküvőjén tálalták fel.
2009. április 16. csütörtök 22:48 - HírExtra
A csütörtökön kalapács alá került tortaszelet minden bizonnyal az utolsó "túlélője" Viktória királynő negyedik leánya, Lujza hercegnő Lorne márkijával kötött esküvői fogadásának. A birminghami Antiques for Everyone által eladásra kínált sütemény egy bizonyos John Shepherd tulajdona, aki egy kenti nemesi család leszármazottjától tett szert a cukrászati kincsre.

A pergamennel védett, szokatlan történelmi tárgy mindössze 2,5 centis darab a Lujza hercegnő esküvői fogadásán felszolgált 1,5 méteres tortából, amelynek teljes súlya 102 kilót nyomott. A tortacsoda elkészítése három hónapot vett igénybe.

A maga idejében az esküvő igencsak nagy port vert fel, mivel a hercegnő egy nála alacsonyabb rangú alattvalóhoz ment feleségül, ahelyett, hogy egy másik királyi házból választott volna magának férjet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását