2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Továbbra is sláger az ínyenc finomság

A gazdasági válság ellenére derűlátóak a bortermelők, az égetett szeszesitalok és a delikátesz élelmiszerek gyártói.
2009. április 14. kedd 19:20 - HírExtra
A könnyű vörösborok és a boros koktélok különösen divatosak lesznek - tájékoztatta az MTI-t Máté Szilvia, a vásárközpont magyarországi képviselője a kiállításról beszámolva.

A vásáron több mint háromezer - köztük tucatnyi magyar - kiállító vett részt, 12,3 százalékkal több, mint tavaly. Különösen Skandináviából, a Benelux államokról, Svájcból és Szlovéniából jöttek sokan. Az európai klasszikus borvidékek mellett újonc kiállítók is szerepeltek, mint például Egyiptom és Algéria. A düsseldorfi a világ első három legtekintélyesebb bor- és szeszesital-kiállítása közé tartozik, annál is inkább, mivel Németország igényes és nagy felvevő képességű piac.

A legnépszerűbb pavilon a kóstoló csarnok volt, a látogatóseregből alig akadt, aki ne próbálkozott volna megbirkózni a több ezer fajta nedű kóstolásával - pontosabban, azok töredékével.

A másik leglátogatottabb pavilon A bor legjobb barátai címet viselte, itt olívaolajok, bazsalikom ecetek, pástétomok, ínyenc mártások, csokoládé kreációk és merész fűszeres krémek szerepeltek - ezekhez bort párosítani igazi, sommelier-nek való feladat.
Az Agármarketing Centrum összefogásával 156 négyzetméteren 17 magyar kiállító képviseltette magát a rangos szakmai eseményen.

Amint Nemes Richárd, a Hungarian Wine Marketing Agency ügyvezetője az MTI munkatársának elmondta, ez nem túlságosan magas részvételi arány ahhoz képest, hogy a 60 ezer hektáron szőlőt termelő magyaroknak Németország az egyik legfontosabb felvevő piacuk.

Összehasonlításul: az osztrákok 53 ezer hektáron termelnek szőlőt, de egy külön 1400 négyzetméteres csarnokban vonultatták fel boraikat. Ausztria legfontosabb kereskedelmi partnere ugyancsak Németország.

A trend a könnyű, friss, gyümölcsös borok irányába változik, a rizling különösen népszerű lesz a jövőben, de a száraz furmintok és a hárslevelűeknek is népszerűséget jósolnak.
Újdonság a bort is tartalmazó koktél műfaja. A vásáron - amelyen a bor mellett más szeszesitalok is jelentős szerepet kaptak - nagy sikernek örvendtek a retró stílusú koktélok, amelyeket ismert bármixerek kínáltak a nagyközönségnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását