2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az olíva, az alga és a csokoládé a sláger

Ma egy arckrémnek és egy kozmetikai kezelésnek többet kell nyújtania, mint régen, mert a nők kevésbé engedhetik meg maguknak, hogy gyakran járjanak kozmetikushoz és fodrászhoz - jelentette ki a West End City Centerben a hét végén tartott kozmetikai szakvá
2009. március 16. hétfő 18:33 - HírExtra
Gazdasági válság idején még jobban meggondolják a nők, hogy kozmetikushoz és fodrászhoz menjenek, ezért nagyon fontos a személyre szóló szolgáltatás, az egyénnek szóló tanácsadás. Egy hipermarketben vagy egy drogériában nincs mód arra, hogy szakszerű tanácsokkal lássák el a vevőt hajproblémáinak megoldásában vagy a megfelelő arckrém kiválasztásában - mondta Simó Gabriella, kiállítást szervező tekintélyes múltú cég igazgatója az MTI-nek.

Simó Gabriella 2008 őszén vehette át a Parlamentben a Magyar Termék Nagydíjat a vállalat olívás és csokoládés termékcsaládjának kifejlesztéséért.

Ezekkel a professzionális termékekkel a kozmetikusoknál ismerkednek meg a vendégek, akik azokat a két kezelés közötti időre is ajánlják nekik. Ma egy terméknek sokat kell tudnia, és főleg természetes alapanyagokra kell épülnie. A fitoterápiás rejuvenációs ráncfelöltő lifting krém például hialuronsavat és UV-szűrőt is tartalmaz. De nem elég sokat tudnia, alkalmazkodnia kell a nő bőrtípusához, dermatológiai problémájához, a korához, a napszakhoz és az alkalomhoz is. Idősebb bőrhöz például úgynevezett anti-age ampullákat gyártanak, amelyek még koncentráltabban tartalmaznak egyes hatóanyagokat.

Újdonság a spirulina algás lehúzható gumi arcmaszk mikroalgával és tengeri moszattal.
Az alakformálást ma már egyre fiatalabb nők veszik igénybe, sokan a gyerekszülés után rögtön hozzá kezdenek az narancsbőr elleni, anticellulit készítmények alkalmazásához. Ezekből is sokféle kapható a hazai piacon, különböző árakon. A magyar készítmények - egyes honi kozmetikusok szerint - minőségben és tudásban semmiben nem maradnak el a hasonló külföldi márkás termékektől, de sokkal olcsóbbak.

A legdivatosabb termékek közé tartoznak a csokoládéból készítettek, amelyek a kakaó értékes összetevőivel - antioxidáns flavonoidokkal, telítetlen zsírsavakkal, fehérjékkel, vitaminokkal, gránátalma, mandula és narancsolajjal, koffeinnel és mézzel vannak gazdagítva. A csokoládés bőrradír, vajkrém, masszázsolaj és gélmaszk különösen kedvelt - csábító illata és könnyű alkalmazhatósága miatt is - a kozmetikusok körében - tudta meg az MTI.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását