2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A tévé legalja - milliós sztárüzletek

A magyar tévék közti sztárcserebere odáig fajul, hogy akár átigazolási időszaknak is tekinthetjük azt, ami most a hazai kereskedelmi tévéknél zajlik. Lang Györgyi, Terry Black, vagy éppen Medveczky Ilona: a pénz hajtja őket, vagy szimplán csak az addig ke
2009. január 12. hétfő 12:59 - Hírextra
Az egyik legszomorúbb az egészben, hogy az igazolások legfőbb célpontjai az egyébként már levitézlett celebek, és a még jobban lerobbant kereskedelmi tévés sorozatok. Így kerülnek az egyénként talán oda nem illő magyar hírességek jóba vagy rosszba, esetleg barátok közé. Az egész celebmozgás fő mozgatórugója azonban egy régi történet: mégpedig Medveczky művésznő kálváriája.

Medveczky borított

Az RTL Klub Szombat esti láz címen futó mega-gigaprodukcióját ugyanis szemmel láthatóan kinőtte a mélyen tisztelt művésznő. Ezt (hogy valóban mit, arra talán már ma nem is emlékszik) szóvá is tette a csatorna vezetésénél, ahol profik lévén nem túlságosan örültek Medveczky kirohanásainak. Lesz is per gazdagon belőle, de a magyar sztárok már csak ilyenek: Ilonka néni ugyanis bejelentette, hogy a méltatlan elbánás miatt átigazol a TV2-höz. Mintha a Fradiból menne az Újpestbe…

A kérdés csak az, hogy milyen szerepet szánnak neki azért a temérdek pénzért (egyes források szerint havi több millióért ír alá új munkahelyéhez), és hogy milyen szerződést kötnek vele – valószínűleg olyat, ami alól nem tud kibújni Medveczky, mint ahogy azt az RTL Klubnál próbálta, próbálja. A Megasztár ötödik szériájának zsűrijében már biztos is a helye, és egyes lefogyott verebek azt is csiripelik, hogy a komoly gondokkal küszködő kórházsorozatban, a Jóban rosszban is szerepet kaphat – gyaníthatóan szintén nem aprópénzért. Ez viszont azt jelentheti, hogy néhány kisebb halat ki kell rúgni a sorozatból, ugyanis a csatorna és maga a műsor is „egészségügyi gondokkal” birkózik.

Pedig Medveczky már az RTL Klub Barátok köztjébe is majdnem betáncolta magát. Belső források szerint már a tárgyalások is folytak a művésznő esetleges szerepvállalásról, a „ha nincs ló, jó a szamár” is alapon kerülhet tehát Ilonka néni a népszerűnek mondott szappanoperába.

Ki lesz legközelebb Barátok közt?

Erre a lépésre abszolút logikus lenne, ha az RTL producerei összedugnák a fejüket saját aranytojást tojó tyúkjuk, a Barátok közt megerősítésére is. Mivel a magyar kereskedelmi tévézés mindig is logikusan működött (pénz – műsor – még több pénz) ezt meg is tették: a bulvárlapok olyan névsorral riogatják az egyszeri Barátok közt rajongót, amitől még a legfelkészültebb és legerősebb gyomrú celebpárti nézők is kiakadhatnak. Lang Györgyi még csak hagyján, ő ugyanis a Pa-Dö-Dő csúcsa után többé-kevésbé mindig megtalálta a hol háttérben, hol reflektorfényben leledző helyét.

Hanem abba belegondolni, hogy Győzike miért akart mindenképpen a Barátok közt szereplőgárdájába tartozni már egy érdekesebb kérdés. Magyarország „celebvajdája” ugyanis lételemének érzi a szereplést: a Vacsoracsatától kezdve a széles körben elterjedt jelzővel élve legalja műsornak tartott Balázs- és Mónika show-ig mindenhol szerepelt már. Azaz mindenhol kihasználták a főleg az elején pusztító Győzike adta nézettségfröccsöt, a Barátok köztöt azonban nem kívánták győzikésíteni. Ami persze nem is baj.

Kevés a fóka, sok a celeb - vagy valami ilyesmi...

Nem kell azonban attól tartani, hogy az RTL Klub vezérkutyája, a Barátok közt nagy celebek nélkül fogja a hű gazdi szánját húzni. Győzikére ugyan nemet mondtak az illetékesek, Némedi Marinak azonban még van esélye a stábba kerülésre. Hogy nem mindenki ismeri Némedit? S ha azt mondjuk: ő Terry Black élettársa? De tudunk ennél cifrábbat is mondani! Az is elképzelhető ugyanis, hogy így együtt, sőt az eddig is zaklatott életű Danikával (Black nevelt fia) rongyolnak be a képernyőre – ezeket a híreket azonban egyelőre az RTL Klub cáfolja. Jobban mondva a produkció illetékesei kijelentették, hogy a sorozatban való szereplés nem kívánságműsor.

Mindehhez pedig csak annyit tegyünk még hozzá, hogy a csatornák közötti vándorlás messze nem ért még véget, sőt! Ha ugyanis belegondolunk, hogy a fél magyar médiaelitnek, sem Havas Henriknek, sem Frei Tamásnak, sem pedig Friderikusz Sándornak nincsen még „munkahelye” a következő tévés idényekre megállapíthatjuk: átalakulóban van a magyar tévézés – a válság ellenére.

Még a végén Kiszel Tünde is megérkezik valamelyik nagy csatornához híradót vezetni…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását