2024. április 25. - Márk
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kizárták az élmezőnyből

Nasszer al-Attijah nagyon csalódott: a katari versenyzőt a Dakar 2009 elnevezésű, Argentínában és Chilében zajló tereprali viadal hatodik szakaszán, az útvonalpontok kihagyása miatt csütörtökön az élről zárták ki a versenyből.
2009. január 11. vasárnap 21:37 - Hírextra
"A hatodik szakaszon öt kilométerrel a rajt után elkezdett melegedni a motor, nem működött a termosztát - mondta az MTI-nek al-Attijah, aki már hazaérkezett Katarba. - Mivel 50-60 kilométernyi dűne várt ránk, amit igen nehéz lett volna melegedő motorral teljesíteni, úgy döntöttünk, hogy egyenesen az első ellenőrzőponthoz megyünk, ezzel viszont kihagytunk néhány útvonalpontot. De nem tudtunk volna átmenni a dűnéken. Aztán amikor beértünk a táborba, a szervezők úgy döntöttek, hogy kizárnak minket. Ugyanis a szabály úgy szól, hogy ha négy útvonalpont hiányzik, azért kizárás jár."

Al-Attijah úgy érkezett Buenos Aires-be, hogy tavaly mindkét rangos tereprali sorozatot, a Baja Kupát és a Világkupát is megnyerte az X-Raid BMW-vel, toronymagas esélyese volt a viadalnak. A Dakar első és harmadik szakaszán ő érte el a legjobb időt, a negyediken második lett, az összetettben pedig vezetett, amikor kénytelen kelletlen abba kellett hagynia a száguldást.
Al-Attijah elmondta, hogy azért nem várták meg a csapat versenykamionját, mert arra legalább két órát kellett volna várni, továbbá a csapatnak csak egy versenykamionja maradt, melynek még további négy autót kell támogatnia, és ha azzal valami történik a dűnék között, az tragikus lett volna.

"Ráadásul meg voltunk győződve róla, hogy csak időbüntetést kapunk. Fogalmunk nem volt róla, hogy gyakorlatilag kiestünk. Ilyen az élet, jövőre újra megpróbáljuk. Néhány napig most biztosan pihenni fogok, aztán két hét múlva a Katar-ralin állok ismét rajthoz" - tette hozzá a katari pilóta, aki a skeetesek között a negyedik helyen végzett az athéni nyári ötkarikás játékokon, és indult Pekingben is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását