2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Rendkívüli ülés gáz ügyben

A Fidesz kezdeményezésére rendkívüli ülésen tájékozódik az Országgyűlés külügyi bizottsága az orosz-ukrán gázvitáról és az annak nyomán Magyarországon kialakult helyzetről szerdán, Budapesten.
2009. január 7. szerda 10:49 - Hírextra
A bizottság meghallgatja Faller Jenőt, a Külügyminisztérium szakállamtitkárát, Gordos Pétert, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium szakállamtitkárát, Zsuga Jánost, a Földgázszállító Zrt. vezérigazgatóját, Hernádi Zsoltot, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatóját és Tótth Andrást, az E-ON gázelosztó részlegének igazgatóját.

Szerdán reggeltől a Földgázszállító Zrt. elrendelte a második kategóriába tartozó ipari nagyfogyasztók földgázellátási korlátozását is, miután az első kategóriába tartozó fogyasztók ellátást kedden este már korlátozta.

Azért volt szükség az intézkedésre, mert kedden délután Ukrajna elzárta a gázcsapot és nem továbbította Magyarországra az orosz földgázt.

Németh Zsolt, a külügyi bizottság fideszes elnöke hétfőn azért kezdeményezte a testület rendkívüli összehívását, hogy a kormány adjon tájékoztatást az orosz-ukrán gázvita nyomán kialakult valóságos helyzetről, arról, hogy Magyarországnak milyen veszélyekkel kell a következő napokban szembenéznie a gáz mennyiségét, nyomását illetően, illetve milyen lépéseket kell tennie a kormánynak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását