2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az "amstetteni rém" áldozatai kijöhettek a kórházból

Nyolc hónapig tartó kezelés után elhagyta az Amstetten-Mauer-i idegszanatóriumot Elizabeth Fritzl és hat gyermeke - közölte a család ügyvédje hétfőn.
2008. december 29. hétfő 20:42 - Hírextra
Christoph Herbst nem árulta el, hogy az amstetteni rém néven elhíresült Josef Fritzl áldozatait pontosan mikor bocsátották el a kórházból és hová költöztették. A 42 éves asszony és gyermekei új életet akarnak kezdeni - hangsúlyozta az ügyvéd.

A világszerte nagy port felvert eset áprilisban robbant ki. Akkor derült fény arra, hogy a hetvenhárom éves Josef Fritzl a házuk pincéjében huszonnégy éven át fogságra és vérfertőző viszonyra kényszerítette lányát, akitől hét gyermeke született. Az egyik csecsemő háromnapos korában megbetegedett és meghalt, holttestét a férfi elégette egy kályhában. Az anya és három gyerek az apjuk által épített tömlöcben sínylődött anélkül, hogy valaha is láttak volna természetes fényt. Három másik gyereket a "nagyszülők" magukhoz vettek. Úgy nőttek fel, hogy nem is hallottak a testvéreikről. A környezetét fondorlatos módon félrevezető Fritzl felesége semmit sem sejtett abból, amit a férje elkövetett.

A bűnügy kipattanása óta a hatóságok teljesen elszigetelték a héttagú családot a külvilágtól, leginkább a tolakodó sajtótól.A Josef Fritzl elleni vádirat novemberben készült el. Pontjai között emberölés, nemi erőszak, vérfertőzés, súlyos kényszer alkalmazása, személyes szabadság korlátozása és rabszolgasorsban tartás szerepel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását