2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Életfogytiglant kapott a sorozatgyilkos

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte kedden Szerhij Tkacs sorozatgyilkost a Dnyipropetrovszk Megyei Fellebbviteli Bíróság, amely 36 nő, köztük fiatalkorú lányok megölésében találta vétkesnek a bűncselekményeit 1984 és 2005 között Zaporizzsja és Dnyipro
2008. december 23. kedd 16:25 - Hírextra
A főbüntetésen kívül a bíróság három sértett rokonainak a keresete nyomán mellékbüntetésként 370 ezer hrivnya (kb. 11 millió Ft) összegű erkölcsi és anyagi kár megtérítésére is kötelezte az Ukrajnában "polohivi sorozatgyilkosként" elhíresült Tkacsot. A taláros testület az elítéltet áldozatai ellen elkövetett rablótámadásokban és rablásokban is bűnösnek találta - jelentette kedden az UNIAN hírügynökség.

A tárgyalást követően Szerhij Volosko elnöklő bíró újságíróknak elmondta, hogy a bírósági eljárás során négy gyilkosság esetében nem bizonyosodott be Tkacs bűnössége.

A bírósági ítélet a kihirdetését követően 30 nap múlva emelkedik jogerőre, és az Ukrán Legfelsőbb Bíróságnál fellebbezhető meg. Tkacs még a tárgyaláson bejelentette, hogy megfellebbezi az ítéletet.

Jurij Szirotenko, Tkacs ügyvédje a sajtónak elmondta, hogy védence minél hamarabb az életfogytiglanra ítéltek börtönébe szeretne kerülni, mert szerinte ott jobbak a körülmények, mint a vizsgálati fogdában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását