2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Válságmegelőző takarékossági terv

Ötszázmillió forintos válságmegelőző takarékossági tervet dolgozott ki a veszprémi megyei kórházat működtető Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt. - mondta Rácz Jenő, a kórház főigazgatója az MTI-nek.
2008. december 6. szombat 07:57 - Hírextra
Jövőre a terv szerint 120 millióval csökkentik a gyógyszerfelhasználást, több mint 20 millióval az élelmezési keretet, s mintegy 10 százalékkal az úgynevezett dologi kiadásokat - közölte, hozzátéve: csökkenteni kell az energiaköltségeket is, így a jövőben mérséklik a betegszobák és az irodák hőmérsékletét.

A főigazgató megjegyezte: mivel elmarad a dolgozók 13. havi bére is, a kollektív szerződés módosítása elengedhetetlen.

Rácz Jenő hangsúlyozta, hogy a veszprémi kórház azon kevés egészségügyi intézmény közé tartozik, amelynek a gazdálkodása stabil, adóssága nincs. Hozzáfűzte azonban, hogy a jövő évi költségvetés főszámainak ismeretében olyan üzleti tervet kellett készíteniük, amellyel válságot lehet kezelni, illetőleg megelőzni.

A költségvetés nem lesz inflációkövető, ennek következtében csak a dologi kiadásokat 10 százalékkal kell csökkenteni a kórháznál, s csak ez csaknem 300 millió forintos tételt jelent - mondta a főigazgató, utalva arra, hogy az intézmény megtakarítási csomagját elfogadta legutóbbi ülésén a fenntartó Veszprém Megyei Közgyűlés is.

Rácz Jenő közölte: az intézkedéscsomag kétségkívül sérti a dolgozói érdekeket, ezért a megyegyűlés képviselői megszavaztak egy 110 millió forintos úgynevezett kompenzációs juttatást a kórház dolgozói részére, ez lényegében a 13. havi fizetés elmaradását "enyhíti" majd.

A főigazgató tájékoztatása szerint a 900 ágyas veszprémi kórházban 1600-an dolgoznak, az intézmény idei költségvetése 8 milliárd forintot tett ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását