2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A problémákról beszélni kevés

Sok beszédnek sok az alja - egy ilyen válság esetén nem üres ígérgetésekre, nem ad hoc ötletekre, hanem komoly intézkedésekre van szükség - reagált Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője Veres János pénzügyminiszter és Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és ga
2008. december 3. szerda 17:38 - Hírextra
A fideszes politikus budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: olyan lépésekre lenne szükség, amelyek segítségével az európai országok is több esetben sikerrel vették fel a harcot a válsággal.
Kijelentette: vagy olyan adótörvényeket kellett volna alkotni, amelyek adó- és járulékcsökkentéssel segítenék a vállalkozásokat, vagy pedig egy olyan költségvetést kellett volna elfogadni, amely kiemelten támogatja a kis- és közepes vállalkozásokat, ösztönzi a beruházásokat, és segíti a munkahelyek megtartását.

Mint mondta, a költségvetés elfogadott keretszámai, illetve az adótörvények ilyen intézkedéseket nem tartalmaznak.Hozzátette: szerdán az is kiderült, hogy a háromszázalékos kamatemelést a jegybank monetáris tanácsa "úgy megérzésből követte el".

A sajtótájékoztatón elhangzott: a Fidesz vezetői csütörtökön találkoznak a gazdasági és a pénzügyi élet vezetőivel.Veres János pénzügyminiszter egy szerdai, fővárosi sajtótájékoztatón azt jelentette be, hogy a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. állami viszontgaranciával nyújtott garanciakeretét a jelenlegi 450 milliárd forintról. 900 milliárd forintra növeli a kormány.

A sajtótájékoztatón Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter elmondta, hogy a Magyar Fejlesztési Bank pénzeszközeiből és az uniós forrásokból 50 milliárd forintos keretet biztosítanak a kereskedelmi bankokon keresztül a kis- és középvállalkozások hitelezésére. A hamarosan induló programban 10-100 millió forint hitelt vehetnek fel a vállalkozások kedvező kamattal, két év türelmi idő mellett, tíz év futamidővel.

Mindkét miniszter hangsúlyozta, hogy ezek az intézkedések a gazdasági csúcson bejelentett 1.400 milliárd forintos válságkezelő kormányprogram részét képezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását