2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Határok nélküli sikerek

Van, akinek az a siker, ha kezek és lábak híján a szájával tudja pohárba tölteni a tejeskávét, másnak, ha fél lábbal éri el a tibeti Cho Oyun hegycsúcs 8201 méteres csúcsát. Kardos Genovéva újságíró nemrég megjelent könyvében 28 embert, köztük ismert szem
2008. november 28. péntek 17:10 - Hírextra
Kardos Genovéva a Pécsi Tudományegyetem Nyelvtudományi Doktori Iskola kommunikáció szakos hallgatója, és újságíróként dolgozik. Két éve az egyik rádiónál bízták rá egy magazinműsor vezetését, amely a fogyatékkal élőkkel foglalkozott. Azóta is érdekli ez a témakör olyannyira, hogy kutatási területét is megváltoztatta, és írt egy könyvet azzal a céllal, hogy a sérült emberekkel kapcsolatos sztereotípiákat megváltoztassa.

A Sikeresek, határok nélkül című könyvben 28 ember, köztük ismert személyiségek és fogyatékkal élők is megszólalnak. A szerző olyan interjúalanyokat keresett, akik túl vannak már egy vagy több mélyponton, de mindig sikerült felállniuk.

Erős Antónia, Albert Györgyi, Oláh Ibolya, Monspart Sarolta, Deák Bill Gyula, Érdi Tamás mellett többek között Deák Gábort, Magyarország egyetlen kerekesszékes hátimotoros-siklóernyősét és Szendrő Szabolcsot, magashegyi expedíciós hegymászót faggatta.

Az interjúalanyok a sikeren túl arról is beszámolnak a kötetben, hogy mi okozott az életükben nehézséget és hogyan oldották ezt meg.

"Gyurcsó Lajos szájjal festő művész nagyon nagy hatással volt rám. Tiszta világlátása sok mindenre megtanított. Azonban minden interjúból tanultam. Szendrő Szabolcs hegymászótól azt, engedni kell önmagunknak, hogy átéljük a boldog perceket, Deák Bill Gyulától, hogy nem kell az életet komolyan venni, Böszörményi Gyula írótól pedig, hogy soha ne tartsuk rabságban a fantáziánkat" - mondta a távirati irodának Kardos Genovéva.

A Kossuth Kiadó gondozásában megjelent kötet rámutat arra is, hogy a fogyatékkal élőkkel nemcsak arról lehet beszélgetni, hogy miként tudnak a városban közlekedni, hanem bármilyen más témáról is.

A szerző azoknak ajánlja kötetét, akik szeretnek tartalmas beszélgetéseket olvasni és kíváncsiak más emberek életére, gondolataira.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását