2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Mindenki rosszul jár

A Fidesz szerint a 2009-es költségvetéssel mindenki rosszul jár, csak vesztesei lesznek - mondta Varga Mihály, a párt alelnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
2008. november 26. szerda 15:39 - Hírextra
Magyarország 2009-re adott válasza ellentétes az Európai Unió válaszával, és azzal, amit az Európai Bizottság (EB) javasol a tagállamoknak, hiszen a jövő évi büdzsé sarokszámai nem tartalmaznak adócsökkentést, beruházásösztönzést - közölte Varga Mihály annak kapcsán, hogy az Országgyűlés kedden jóváhagyta a jövő évi költségvetés fő számait.

Elmondta: a nap folyamán hozta nyilvánosságra az Európai Bizottság, hogy mit javasol a tagállamoknak a válságkezelésben, ezek között szerepel a beruházásösztönzés, az adócsökkentés és a kis- és középvállalkozási támogatások elindítása, a munkahelyek megtartása érdekében. Hozzátette: a magyar kormány ezzel szemben brutális megszorításokat alkalmaz.

Az ellenzéki politikus szerint a kormány éppen a nyugdíjasokon, a közszférában dolgozókon, a kis- és közepes vállalkozásokon spórol, akik egyáltalán nem tehetnek arról, hogy a kabinet az elmúlt években félrekezelte a magyar gazdaságot és a költségvetést.

Ezzel szemben a kormányzat az állami intézményrendszeren nem hajlandó a minimálisan sem takarékoskodni - vélekedett Varga Mihály. Megjegyezte: az EB kamatcsökkentést is javasol a munkahelyek megtartására és a beruházások ösztönzésére. Magyarországon "pici kamatvágás történt", de ez még mindig messze van a kívánatostól - közölte.

Varga Mihály szerint tovább folyik a szemfényvesztés azzal, hogy a kormány és az MSZP-frakció nem támogatja a Fidesz azon javaslatát, hogy csökkentsék az állami cégek felügyelőbizottsági és igazgatótanácsi tagjainak létszámát, illetve javadalmazását.

Mint mondta, a parlament létszámának csökkentésére vonatkozó fideszes elképzelés sem kapott kormánypárti támogatást.

A Fidesz alelnöke szerint a kormány megszorító lépései oda vezetnek, hogy 2009-ben Magyarországnak jóval rosszabbak a kilátásai, mint a szomszédos országoknak.

Hozzátette: az OECD kedden megjelent tanulmánya szerint Magyarországon jövőre 0,5 százalékkal szűkül a gazdaság, míg Lengyelország, Szlovákia és Csehország gazdasága 3-4 százalékkal nőhet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását