2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Maffia-oktatás gyerekeknek

Ruggero Gabbai olasz rendező dokumentum-játékfilmet készített a maffia áldozatairól azzal a céllal, hogy megmagyarázza a gyerekeknek, milyen káros tevékenységet folytat az alvilág, amely befonja az egész országot.
2008. november 16. vasárnap 12:24 - Hírextra
Az Io ricordo (Emlékszem) című alkotásban 26 olyan tanú szólal meg, akiknek hozzátartozóit a maffia gyilkolta meg. Köztük vannak megölt bírák, rendőrfőnökök családtagjai. Megszólal benne egy asszony, akinek édesapját azért ölték meg, mert nem akart védelmi pénzt fizetni, egy másik, akinek bátyját csupán azért, mert feleségül vette egy "bűnbánó" volt maffiózó húgát.

Gabriele Muccino rendező, aki a film társproducere úgy véli: elég volt a romanticizált keresztapákról szóló filmekből, a mozi világ ennél sokkal többet tehet és kell is tennie. Erre akkor döbbent rá, amikor megtudta, hogy a gyerekek milyen keveset tudnak a maffiáról, hiszen sokan közülük azt hiszik, hogy megölt Falcone bíró is maffiózó volt.

A filmet nemcsak az iskolákban vetítik le, hanem az interneten is foglalkoznak a témával és az alkotók várják egy tv-hálózat jelentkezését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását