2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kvótaremények olimpiára

Kevesebb mint másfél évvel a vancouveri téli olimpia előtt a síelő szakágak, illetve a snowboardodsok képviselői összesen 9-10 kvóta megszerzésében reménykednek - derült ki a Magyar Olimpiai Bizottság egyeztetésén.
2008. november 12. szerda 14:02 - Hírextra
A sízők képviseletében Kaszó Klára főtitkár elmondta, az alpesi szakágban 2-3 kvalifikáció megszerzésében lehet bízni, míg a sífutóknál és a sílövőknél egy-egy női és férfi versenyző kijutásában reménykednek.

Míg a szakágak nagy részében komoly csata várható az olimpiai szereplésért, addig a férfi sífutóknál és a női sílövőknél egyértelműnek tűnik a verseny: előbbiben Tagscherer Zoltán, utóbbiban pedig a már a legutóbbi szezonban kvóta közelbe került Szöllősi Kitty számít szinte egyeduralkodónak, így a kvalifikáció is tőlük várható.

A magyar hódeszkások a korábbi téli olimpiákról rendre - egy hajszállal - lemaradtak, most azonban nem is egy, hanem két-három versenyző indításában bíznak. A három esélyesnek (Harmat Rózsa, Pátkai Marcell, Németh Zsolt) az elmúlt időszakhoz képest óriási segítséget jelent, hogy a Bakonyban, Eplénynél 100 millió forintos beruházás keretében modern pályát alakítottak ki, így nem kell külföldre utazgatniuk, hogy edzeni tudjanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását