2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A bécsi közlekedés a legbiztonságosabb

Bécsben lehet a legbiztonságosabban közlekedni az Osztrák Közlekedési Klub (VCÖ) kimutatása szerint, míg az alpesi ország legveszélyesebb pontja ebből a szempontból az alsó-ausztriai Horn.
2008. november 7. péntek 12:43 - Hírextra
A VCÖ 2001-től összesítette a halálos közlekedési balesetek számát, majd vetette össze városonként és körzetenként az adatokat. Kiderült, hogy tízezer lakosra számítva a fővárosban következik be a legkevesebb végzetes kimenetelű baleset, méghozzá évi 0,24. Josefstad és Währing kerület még ennél is kedvezőbb mutatóval büszkélkedhet, ott 0,12 halálos baleset történik évente tízezer lakosra vetítve.

A klub szerint ennek két alapvető oka van. Az egyik a szigorú sebességkorlátozás (nagyon sok helyen csak óránkénti 30 kilométeres sebességgel lehet közlekedni), a másik pedig az a tény, hogy a bécsiek közül nagyon sokan utaznak tömegközlekedési eszközökön.

A főváros után Innsbruck következik 0,3-as mutatóval, a harmadik legbiztonságosabb város Steyr (0,33). Utánuk a sorrend: Graz, Salzburg, Linz, Waidhofen/Ybbs, Wels, Dorbirn körzet, Feldkirch.
Az országos átlag egyébként 1,03 halálos baleset tízezer lakosra számítva. Az alsó-ausztriai Horn körzetben a mutató ennek csaknem háromszorosa (2,85), de érdemes az utazóknak jobban odafigyelni a Bécset Budapesttel összekötő A4-es autópálya mentén fekvő Bruck an der Leitha vidékén, Liezen körzetben, Murauban, Lilienfeldben és Melkben is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását