2024. április 23. - Béla
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Roma rendőrök előítéletet csökkentő kampánya

A romákkal szembeni előítélet csökkentésére és a rendőri hivatás népszerűsítésére kampányt indít az Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Közhasznú Egyesület - közölte Makula György százados, az egyesület főtitkára az MTI-vel szerdán.
2008. november 5. szerda 13:27 - Hírextra
A roma és nem roma rendőrök által hat ország részvételével még 2006-ban alakult az egyesület azzal a céllal, hogy növeljék a romák arányát a rendvédelmi szervek állományában, elősegítsék az esélyegyenlőség megteremtését, és az esetleges rendőr-roma konfliktusban a közvetítő szerepet töltsék be. Az elmúlt két évben többek között bűnmegelőzési, sport és kulturális tevékenységekkel, országos és nemzetközi konferenciákkal hívták fel a figyelmet céljaikra.

Makula György azt mondta: különböző szélsőséges mozgalmak folyamatosan a "növekvő cigánybűnözésről" beszélnek, cigányellenes médiahadjáratot folytatnak, ezzel generálva a cigányokkal szembeni előítéletek erősödését.

A roma származású rendvédelmi szakemberek, rendőrök, tűzoltók, vám- és pénzügyőrök, büntetés-végrehajtási tisztek élő példaként fogják megcáfolni ezeket az állításokat, és kampányukkal azt bizonyítják, hogy a rendvédelmi állományon belül igenis dolgoznak romák, akik megbecsült és sikeres tagjai a testületnek - tette hozzá.

A roma rendvédelmi kampány az oktatás, foglalkoztatás, lakhatás és a szegénység témaköreit is érintik, külföldi és hazai példákkal szemléltetve, hogy a rendvédelmi hivatások nemcsak kitörési, megélhetési de karrierlehetőséget biztosítanak azoknak a fiataloknak, akik családjuk szűkös anyagi helyzete miatt egyébként nem tudnák folytatni tanulmányaikat, és "nem minden cigány bűnöző".

Az év végéig tartó plakát- és sajtókampányt a jövő hét elején mutatja be az Európai Roma Rendvédelmi Bajtársi Közhasznú Egyesület a program egyik fő támogatójával, a brit nagykövetséggel és a rendészeti minisztériummal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását